Uskalla – Mehiläinen x Viivi Huuska

Viisi rohkeaa naista, viisi tarinaa. Mehiläisen Viivi Huuskan kanssa yhteistyössä toteutettu Uskalla-kampanja nostaa tietoisuuteen terveyshuolia, joista moni nainen saattaa kärsiä, mutta ei aina uskalla puhua.

Viisi naista nousee keulakuviksi valokuvaaja Viivi Huuskan Uskalla-kuvasarjassa, joka käsittelee erilaisia terveyspulmia: aikuisiän akne, endometrioosi, luomet, työuupumus, raskauden jälkeinen unettomuus ja itsetunto-ongelmat.

Huuska kuvasi kuvasarjaan Mimosan, Miran, Nooran, Tiian ja Tytin, jotka halusivat puhua omista terveyshuolistaan avoimesti – huolista, jotka vaikuttaneet heidän itsetuntoonsa ja elämäänsä suuresti.

"On asioita, joista ei puhuta"

”Mulle on tärkeä antaa ääni naisille. On paljon asioita, joista ei puhuta. Esimerkiksi endometrioosi on vaikeasti tutkittava ja kivulias sairaus. On tärkeää luoda vertauskuvia, kokemuksia, jotta naiset ymmärtävät, etteivät ole yksin näiden asioiden kanssa”, Huuska kommentoi.

Näyttelyn kuvien on tarkoitus murtaa tabuja, kannustaa naisia puhumaan ja hakemaan apua terveyspulmiinsa. Näyttelyn järjestää Mehiläinen, ja kuvia tullaan käyttämään myös nuorten naisten markkinointikampanjassa kevään aikana. Kuvien naisten tarinat kokonaisuudessaan pääset lukemaan Mehiläisen sivuilta: nuorinainen.fi/uskalla.

Mehiläinen haluaa madaltaa nuorten naisten kynnystä kysyä itseä askarruttavista terveyshuolista. Omien terveyshuolien kanssa ei kenenkään tulisi jäädä yksin. Pieniä tai itseä nolottaviakin asioita voi ottaa rohkeasti puheeksi Mehiläisen asiantuntijoiden vastaanotolla.

Näyttely avoinna Bassoradion pop up -tilassa (Unioninkatu 25, Helsinki) 26.4.–6.5.2018 arkisin klo 17–20, vappuaattona ja viikonloppuna klo 12–16. Vappupäivänä näyttely on kiinni. Katso lisätiedot Uskalla-näyttelyn Facebook-tapahtumasta !

Kurkista kulisseihin ja katso Uskalla-kuvausten "Making Of" -video!


Uutinen julkaistu 25.4.2018