Mehiläisen verojalanjälki 154,1 milj. euroa – vuoden 2006 veroasian käsittely kesken

Suomen Kuvalehden juttu Mehiläisen ja verottajan keskeneräisestä veroasiasta vuodelta 2006 levisi 20.8.2018 mediassa. Mehiläinen on jättänyt valituslupahakemuksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja odotettavissa on, että asian käsittely vie vielä kaksi vuotta.

Veroasia liittyy Mehiläisen vanhaan omistusrakenteeseen ja ajankohtaan, jolloin ruotsalainen Ambea osti Mehiläisen. Kyseinen omistusrakenne ja tuolloin käytössä olleet verojärjestelyt on purettu vaiheittain vuosien aikana, mutta asian käsittely on edelleen kesken.

Mehiläinen maksaa veronsa Suomeen. Verojalanjälki vuonna 2017 oli 154,1 miljoonaa euroa sisältäen kaikki Mehiläisen tilittämät verot ja veroluonteiset maksut. Verojalanjälki kasvoi 21,0 % edellisestä vuodesta. Mehiläisen verojalanjälki kokonaisuudessaan löytyy www-sivuilta. Myös lisätietoja Mehiläisen tuloksesta ja tilinpäätöstiedote liitteineen löytyvät www-sivuilta.

Keskeneräinen veroasia on ollut julkisuudessa esillä myös aiemmin. Asiasta on tiedotettu myös Mehiläisen verkkosivuilla 12.9.2017.


Uutinen julkaistu 21.8.2018