Mehiläinen palkitsee henkilöstöä laajasti vuonna 2020 

Mehiläisessä on jo vuosia ollut tapana palkita joulun aikaan työntekijöitä erinomaisista suorituksista. Tänä vuonna palkittavien joukko on poikkeuksellisen vuoden myötä merkittävästi laajempi, sillä ympäri taloa on tehty hienoja suorituksia ja venytty poikkeuksellisessa koronatilanteessa.

Mehiläisessä palkitseminen perustuu yksilökohtaiseen arviointiin työn vaativuudesta ja tuloksellisuudesta suhteessa perusteltuihin odotuksiin. Palkkiot koostuvat erityistilanteiden palkkioista sekä yksilöiden ja tiimien tähtisuorituksiin liittyvistä vuosittaisista palkkioista. Lisäksi Mehiläisessä on käytössä erillinen tulospalkkio-ohjelma pääasiassa tulosvastuullisten esimiesten ja muiden vastuuhenkilöiden osalta.

Mehiläinen palkitsee vuoden 2020 työpanoksen ja suoritusten perusteella poikkeuksellisen laaja-alaisesti hoito- ja lääkärihenkilöstöä ja muita vastuunkantajia. Palkittujen valinnat perustuvat tarkkaan harkittuihin arviointeihin yksilöiden tai tiimien suorituksista vuoden aikana. Kriteereinä ovat olleet tänä vuonna erityisesti toimenpiteet, joiden avulla olemme pystyneet huolehtimaan asiakkaidemme terveydestä ja turvallisuudesta keskellä pandemiaa Mehiläisen liiketoimintaa tukien.

- Valtava määrä mehiläisiä on venynyt näinä poikkeuksellisina aikoina erinomaisiin tai jopa poikkeuksellisiin suorituksiin, toteaa Mehiläisen henkilöstöjohtaja Tatu Tulokas.

- Mehiläisen kulttuuriin kuuluu se, että poikkeukselliset suoritukset huomioidaan ja niistä myös palkitaan. Merkityksellistä ja ansiokasta työtä ovat kuitenkin tehneet kaikki mehiläiset - eivät vain erityispalkkioilla huomioidut, täydentää toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

Positiivista kehitystä henkilöstötutkimuksessa

Mehiläinen sai ennätysmäärän vastauksia vuosittaisessa henkilöstötutkimuksessa – yhteensä yli 6 000 mehiläistä vastasi kysymyksiin ja antoi arvokasta palautetta yhtiön toiminnan kehittämiseksi. Palautteen osalta myönteistä oli esimiestyön kehittyminen. Mehiläinen nähtiin myös kehittyvänä ja uudistuvana työpaikkana.

Lue lisää:

Mehiläinen työnantajana


Uutinen julkaistu 17.12.2020