Mehiläinen maksaa veronsa normaalisti Suomeen

Mehiläinen on ollut hiljattain julkisuudessa keskeneräisestä veroasiasta verottajan kanssa. Toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää haluaa oikaista jutun synnyttämät virheelliset mielikuvat: ”Mehiläisellä ei ole verosuunnitteluun liittyviä rakenteita. Maksamme normaalisti verot ja veroluonteiset maksut täysimääräisesti Suomeen.”

Julkisuudessa käsitelty keskeneräinen veroasia liittyy vuoden 2006 omistusrakenteeseen ja ajankohtaan, jolloin pääomasijoittaja 3i rahastojen hallinnoima ruotsalainen Ambea osti Mehiläisen. Suomen verottaja on kyseenalaistanut jälkikäteen joidenkin yritysoston rahoittamiseksi käytettyjen lainojen markkinaehtoisten korkojen vähennysoikeuden. Mehiläinen on luonnollisesti eri mieltä tästä tulkinnasta, joka ei perustu tuolloin käytössä olleeseen verokäytäntöön. Kyseinen omistusrakenne ja tuolloin käytössä olleet rahoitusjärjestelyt on kuitenkin purettu Mehiläisen nykyisten omistajien toimesta.

”Tähän ei sinällään liity mitään uuttaa, vaan kyseessä on vuosien takainen asia, jonka käsittely on edelleen kesken”, sanoo Mehiläisen lakiasiainjohtaja Sami Koski. ”Mehiläinen on yrityksenä kokonaisuudessaan Suomessa ja siten verovelvollinen Suomeen sekä yhteisöveron että muiden verojen ja maksujen osalta. Omistusrakenteella ei ole verojen maksuun vaikutuksia”, Koski painottaa.

Vuonna 2015 Mehiläisen verojalanjälki 67,0 miljoonaa

Mehiläinen maksoi vuonna 2015 tilikauden tuloksestaan yhteisöveroja 3,8 miljoonaa euroa – enemmän kuin useat pääkilpailijamme yhdessä. Laajempi verojalanjälki, joka sisältää kaikki Mehiläisen tilittämät verot ja veronluonteiset maksut, oli vuonna 2015 yhteensä 67,0 miljoonaa euroa.

Mehiläinen-konsernin liikevaihto (IFRS) vuodelta 2015 oli 445,5 miljoonaa euroa, liikevoitto 22,8 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 6,3 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Mehiläisen verojalanjälki

Lakiasiainjohtaja Sami Koski, puh 010 4140 112 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min)


Uutinen julkaistu 28.9.2016