Needs review

Mehiläisen laboratoriossa otetaan monipuolisesti erilaisia näytteitä ja tehdään tutkimuksia. Lue lisää laboratorion palveluvalikoimasta.

Laboratorion verinäytteenottoon voi pääsääntöisesti tulla mihin kellonaikaan hyvänsä ja ilman edeltävää paastoa.

Tarvitaanko Laboratorioon Lähete?

Laboratoriotutkimuksiin voi tulla lähetteellä tai ilman lähetettä. Jos tulet laboratoriokokeisiin ilman lääkärin lähetettä, kuluista ei voida maksaa Kela-korvausta. Lue lisää Kela-korvauksen määrä ja maksuperusteista >>

Saat lähetteen laboratoriotutkimuksiin lääkäriltä tai työterveyshoitajalta. Jos tutkimukseen tulo edellyttää erityisiä valmistautumistoimenpiteitä, saat ohjeet lääkäriltä, hoitajalta tai laboratoriosta. Verkkoajanvarausta tehdessäsi voit myös tulostaa tarvittavat ohjeet.

Voit saada laboratoriotutkimuksia tiettyihin hyvinvointiasi askarruttaviin pulmiin myös ilman lähetettä. Tuloksista kannattaa keskustella myös lääkärin kanssa. Lue lisää ilman lähetettä tehtävistä laboratoriokokeista.

Ajanvaraus Laboratorioon

Laboratoriotutkimuksiin voi tulla ilman ajanvarausta tai halutessaan ajanvarauksella. Näitä tutkimuksia ovat mm. veri-, virtsa- ja ulostenäytteistä tehtävät tutkimukset, sydänfilmi eli EKG ja papanäyte eli kohdunkaulan irtosolunäyte.

Joihinkin pitkäkestoisempiin tutkimuksiin, kuten spirometriaan, tulee varata aina aika. Laboratoriotutkimusten saatavuudessa on eroja toimipisteittäin.

Voit varata ajan soittamalla lääkärikeskuksen numeroon. Lääkärikeskusvaihtoehdot löytyvät  palveluhausta esim. kaupungin mukaan.

Verkkoajanvarauksessa voit varata ajan

  • veri- ja virtsanäytteisiin
  • papanäytteeseen (kohdunkaulan irtosolunäyte)
  • sydänfilmiin eli EKG-tutkimukseen.

Sovi lääkärin kanssa, kuinka saat laboratoriokokeiden tulokset. Tulokset voit myös itse katsoa OmaMehiläinen-palvelusta.