HomeHome
Tidsbokning
SV

Tidsbokning

Sök

Meny

Operationer av brytningsfel

FemtoLasik® −laseroperationer är ett tryggt, snabbt och behändigt sätt att slippa glasögonen.

Olika tekniker har utvecklats för kirurgiska operationer av brytningsfel, men FemtoLasik® har blivit den primära operationsmetoden. Operationen utförs helt och hållet med laser. Den ger det snabbaste och kvalitetsmässigt bästa operationsresultatet.

Med FemtoLasik®-laseroperationer kan när- och översynthet samt astigmatism korrigeras. Även användare av progressiva glasögon och ålderssynthet kan nu slippa sina glasögon. FemtoLasik®-kedjan är en föregångare och banbrytare inom brytningsfelskirurgin i Finland. FemtoLasik®-metoden används på Mehiläinen i Vasa, Jyväskylä och Uleåborg.

FemtoLasik® − tryggt och smärtfritt med laser utan skärande instrument

Vid ett Lasikingrepp görs en tunn ca 0,1 millimeter tjock flik i ögats hornhinna. Slipningen av hornhinnan görs med laser under fliken. Tidigare gjordes hornhinnefliken med en mekanisk hyvel, som gled längs ögats yta och vars bett skar fliken. I FemtoLasik®-metoden används ingen mekanisk hyvel eller något bett, utan skärningen av fliken görs med en femtosekundlaser och styrs via dator.

Excimerlaserstrålen formar hornhinnan

Korrigeringen av brytningsfelet görs med excimerlaser (kall laser) under fliken på ögats hornhinna. Redan i närmare 20 års tid, sedan 1988, har man gjort ca 10 miljoner operationer med excimerlaser i världen. Ultraviolett ljus med en våglängd på 193 nanometer som är osynligt för ögat riktas mot ögats hornhinna med excimerlasern. Laserstrålen öppnar bindningarna mellan molekylerna och putsar bort vävnaden i hornhinnan. För att korrigera brytningsfelet slipar laserstrålarna hornhinnan och ändrar formen på dess yta. Laserstrålen varken bränner eller skär i hornhinnan. Den försämrar inte heller hornhinnans flexibilitet och hållbarhet.

På våra verksamhetsställen i Vasa, Jyväskylä och Uleåborg används trygga och blixtsnabba femtosekundlasrar samt Wavelight-excimerlaserutrustning som tillverkas av det schweiziska företaget Ziemer. Utrustningen representerar det senaste inom laserteknologi.