Mehiläinen utvidgar sin verksamhet till Raseborg – Läkarcentral Medek blir en del av Mehiläinen

Läkarcentral Medek som erbjuder läkarcentrals- och företagshälsovårdstjänster i Ekenäs övergår i Mehiläinen Ab:s ägo den 1 april 2016. I fortsättningen erbjuder Mehiläinen Ekenäs omfattande allmänläkar- och specialläkartjänster till privatkunder och företagsklienter i området.

Mehiläinen söker kraftig tillväxt i Nyland genom företagsförvärv och nya enheter.

”Att Mehiläinen utvidgar sin verksamhet till Ekenäs är ett viktigt steg vid genomförandet av vår tillväxtstrategi. Vi öppnar samtidigt en ny läkarstation i Karis och senare i april en läkarstation i Borgå”, konstaterar Ove Uljas, affärsverksamhetsdirektör för Mehiläinens hälsovårdstjänster.

Omfattande läkartjänster för privata klienter och företag

Läkarcentral Medek grundades 1987 och är verksam på Stationsvägen 6 i Ekenäs centrum. Den erbjuder företagshälsovårdstjänster för cirka 190 företagsklienter och omfattande allmänläkar- och specialläkartjänster för privatkunder. Dessutom erbjuder Medek även fysioterapitjänster, laboratorieundersökningar samt magnet- och röntgenundersökningar i samarbete med HNS.

”Läkarcentral Medek är en mycket välskött enhet som möjliggör förstklassiga tjänster till riksomfattande företagshälsovårdsklienter och till privatkunder och lokala företag i synnerhet i Raseborgs kommun, beskriver Uljas.

”Vi ser Mehiläinen som det bästa alternativet att ta över verksamheten och fortsätta det engagerade arbetet som vår sjuk- och hälsovårdspersonal har utfört vid Medek i nästan 30 år. Utvecklingen av företagshälsovårdstjänster kräver en ständig utveckling av verksamheten och där är Mehiläinen i sitt esse”, säger Petri Hammar, affärsverksamhetschefen för PlusTerveys.

Till chef för Mehiläinens enheter i Ekenäs och Karis har utsetts Irma Brasken.

Läkarstationen Mehiläinen Ekenäs fortsätter sin verksamhet i de nuvarande lokalerna på Stationsvägen 6, 10600 Raseborg. Från den 1 april kan du boka tid till mottagningen via Mehiläinens riksomfattande kundtjänst antingen på webben www.mehilainen.fi/sv eller genom att ringa 010 414 00 (0,084 €/min).


Nyhet publicerad 23.3.2016