Ägarbyten hos Mehiläinens moderbolag Ambea - Ambea-koncernen stärker sin utveckling tillsammans med sin nya ägare Triton

Ambea, den största privata koncernen i Norden inom vård och omsorg, har avyttrats till Triton. Ägararrangemanget beräknas bli klart vid slutet av mars. Finlands mest kända och uppskattade producent av privata hälsovårdstjänster Mehiläinen Ab är är en del av Ambea-koncernen. Förutom Mehiläinen, innefattar Ambea-koncernen även Carema Sjukvård och Carema Care verksamma i Sverige och Norge.

Triton har lång och bred erfarenhet av strategisk utveckling av företag tillsammans med företagsledningen. Triton har kontor i Stockholm, Frankfurt och London. Finska investerare till Tritons fonder inkluderar t.ex. Kommunernas pensionsförsäkring och Tapiola.

”Mehiläinen har ökat sin verksamhet och utvecklats avsevärt som en del av Ambea-koncernen. Mehiläinen har varit en del av Ambea-koncernen sedan våren 2006. Det glädjer mig, att Triton delar vår uppfattning om högkvalitativ social- och hälsovårdsverksamhet. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Mehiläinen och hela Ambea-koncernen tillsammans med Triton”, säger Matti Bergendahl, VD för Mehiläinen och vice verkställande direktör för Ambea.

”Den nya ägarrelationen kommer inte att påverka den dagliga verksamheten av Mehiläinen. Vår service och verksamhet med våra kunder, våra medarbetare samt våra samarbetspartners fortsätter såsom tidigare. Vi fortsätter vårt arbete enligt vår mission Tid för din hälsa”, säger Bergendahl.

”Ambea har fördubblat sin omsättning sedan 2005. Detta är ett utmärkt resultat och vi har varit speciellt imponerade av det djupa engagemanget av Ambeas och Mehiläinens ledning och personalens hängivna arbete för kundernas och företagets bästa,” säger Thomas Ekman, partner i 3i.

”Ambea-koncernen har gjort ett djupt intryck på oss på många sätt. Vi är övertygade om att Ambea kan utvecklas till en helt ny nivå med hjälp av ledningens och personalens engagemang. Ambea och dess finska dotterbolag Mehiläinen är stabila företag som har visat betydande tillväxt på sina marknadsområden. Tillsammans med Mehiläinen besitter Ambea ett utmärkt kunnande om sitt verksamhetsområde,” säger Magnus Lindquist, partner i Triton.

Ytterligare information:

Matti Bergendahl, VD, Mehiläinen Oy, vice VD, Ambea AB, tel. 040 833 54 61
Ralph Riber, VD, Ambea AB, tel. +46 708 75 66 89
Thomas Ekman, partner, 3i Nordic, tel. +46 8 50 61 01 33
Magnus Lindquist, partner, Triton


Nyhet publicerad 23.2.2010