Mehiläinen perusti uuden yhtiön - BeeHealthy tähtää johtavaksi digitaalisen terveydenhuollon toimijaksi kansainvälisillä markkinoilla

Lehdistötiedote 24.11.2020

Mehiläinen jatkaa kansainvälistä kasvuaan ja vie jatkossa suomalaista digiterveydenhuoltoa maailmalle uuden yhtiönsä, BeeHealthyn, kautta. BeeHealthylle haetaan kasvua sekä alustaratkaisuissa että omien klinikoiden tarjoamissa, digitaalisuuteen pohjautuvissa terveydenhuollon palveluissa.

- Olemme kasvattaneet talon sisälle digiosaamista ja rakentaneet kansainvälisessä mitassa toimialan parhaat digitaalisen terveydenhuollon palvelut. Tämän osaamisen pohjalta on syntynyt BeeHealthy, jonka tavoitteena on nousta yhdeksi johtavista kansainvälisistä digitaalisen terveydenhuollon toimijoista. Haluamme tehdä terveydenhuollosta Suomen palveluviennille uuden tukipilarin, toteaa Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

BeeHealthy tarjoaa asiakkailleen terveydenhuollon alustaratkaisua, joka sisältää muun muassa Digiklinikan, potilaan terveyshistorian, pidempien hoitopolkujen seurannan sekä sähköisen ajanvarauksen. Alustaratkaisujen asiakkaita ovat eri maiden terveydenhuollon toimijat.

- Voimme auttaa digiloikassa huomattavasti kokonaisvaltaisemmin kuin tavallinen softatalo, sillä Mehiläinen on terveydenhuollon toimijana itse kulkenut saman matkan. Alustamme on käytännössä testattu, tiedämme mitä teemme ja mistä puhumme. Ensimmäiset asiakkaamme ovat olleet Euroopassa, mutta työllemme ei ole maantieteellisiä rajoja. Vastikään solmitut sopimukset ovat viemässä BeeHealthyn ratkaisut Euroopan lisäksi myös kahteen uuteen maanosaan, kuvailee BeeHealthyn liiketoimintajohtaja Oskari Eskola.

Alustaratkaisujen lisäksi BeeHealthyn tavoitteena on laajentua Euroopassa tarjoamalla itse digitaalisuuteen pohjautuvia terveydenhuollon palveluja, joihin yhdistetään myös omat fyysiset klinikat.

- Lähempänä Suomea tulemme tarjoamaan myös itse terveydenhuollon palveluita, joissa digitaaliset palvelupolut yhdistyvät omaan fyysiseen palveluverkostoon. Kasvua tavoitellaan sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Haluamme olla viiden vuoden päästä kansainvälisesti yhtä iso toimija kuin Mehiläinen on nyt Suomessa, Eskola sanoo.

Kasvua rakentamaan tarvitaan yli 100 ohjelmistokehittäjää

Mehiläisen nykyisen noin 70 ohjelmistokehittäjän joukon odotetaan kasvavan lähitulevaisuudessa yli sataan kansainvälisen kasvun johdosta.

- Kasvua rakennetaan Suomessa Helsingin Kampin, Turun ja Jyväskylän digikehitystiimiemme tuella. Mehiläisen 111 vuoden kokemus terveydenhoidosta yhdistettynä yli 20 vuoden kokemukseen digikehityksestä tuo BeeHealthylle ainutlaatuisen kilpailuedun, Eskola iloitsee.

BeeHealthyn alustaratkaisu on jo aiemmin myyty kansainvälisille markkinoille Kreikkaan ja Italiaan. Suomessa OmaMehiläinen-palveluun on rekisteröitynyt yli miljoona käyttäjää. Digiklinikan käyntimäärät ovat koronavuonna 2020 lähes viisinkertaistuneet edellisestä vuodesta.

Lue lisää:

BeeHealthyn verkkosivut 

Avoimet työpaikat digitaalisissa palveluissa