Mehiläinen nopeuttaa koronatestausta Tampereella – antigeenitestin tulos keskimäärin 6 tunnissa

Lehdistötiedote 7.9.2020

Mehiläinen aloittaa koronaviruksen antigeenitestit nyt myös Tampereella Finlaysonin alueella Plevnan pysäköintihallin kattotasanteella. Antigeenitestin tuloksen voi saada nopeimmillaan parissa-kolmessa tunnissa - tavoitteena on keskimäärin 6 tunnin vastausaika. Tarvittaessa lähetteen testiin saa testausasemalta.

- On hienoa saada myös Tampereelle käyttöön nopean, keskimäärin 6 tunnin vastausajan mahdollistava antigeenitestausmenetelmä. Koronatilanne on nyt alueella melko rauhallinen, mutta syysflunssakausi on alkamaisillaan, ja on tärkeää pystyä tarjoamaan tarvittaessa nopea vastaus koronatestistä sitä tarvitseville, toteaa Mehiläinen Tampereen yksikönjohtaja Juuso Rajala.

Antigeenitesti tehdään oireilevalle henkilölle samanlaisesta nenänielunäytteestä kuin PCR-testi. Näytteestä tutkitaan viruksen pintarakenteita, eli antigeenejä, mariPOC-testijärjestelmällä. Jotta uuden testin toimivuudesta saadaan lisätietoa, otetaan antigeenitestauksen käynnistysvaiheessa PCR-rinnakkaistestejä.

Myös antigeenitestiin tarvitaan lähete, jonka saa esimerkiksi Mehiläisen Digiklinikalta. Paikan päälle voi saapua myös ilman lähetettä. Tällöin asiakas haastatellaan testausasemalla, arvioidaan näytteenoton tarve ja kirjoitetaan lähete kyseiselle henkilölle parhaiten sopivaan testiin. Kiireettömissä tapauksissa ja oireettoman henkilön testauksessa tehdään PCR-tutkimus.

- Testiin pääsee asemillamme nopeasti. Jonoja ei ole ja Finlaysonin alueen drive-in-testausasema on auki myös lauantaisin, kertoo Rajala.

Antigeenitestit tulevat käyttöön Finlaysonin alueella parkkihalli Plevnan katolla toimivalle koronatestausasemalle sekä hengitystieinfektioklinikalle. Nokian Citymarketin pihassa olevalla testausasemalla jatketaan PCR-testausmenetelmällä.

Tampereen ja Nokian Mehiläisen koronatestausasemilla tehdään keskimäärin 200-400 koronatestiä päivässä.

Lue lisää:
Koronavirustestit Mehiläisessä