Päivi Ruokoniemi

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri

Tarjoan yksityisen lastenpsykiatrisen palvelun lapsille ja nuorille, jotka kärsivät erilaisista mielenterveysongelmista ja -häiriöistä, kuten ahdistuksesta, masennuksesta, käyttäytymis- tai syömishäiriöistä, ADHD:sta, tic-oireista tai autismikirjosta. Otan vastaan 5–15- vuotiaita potilaita.

Palveluihini kuuluu monipuolinen lastenpsykiatrinen arviointi, diagnostiikka ja lääkehoidon suunnittelu, toteuttaminen ja seuranta, sekä yhteistyö muiden hoitotahojen ja perheenjäsenten kanssa, jotta lapsen tai nuoren kuntoutumista voidaan edistää kokonaisvaltaisesti.

Olen lääketieteen tohtori, lastenpsykiatrian erikoislääkäri,kliinisen farmakologian ja lääkehoidon erikoislääkäri sekä terveydenhuollon erikoislääkäri . Minulla on Suomen lääkäriliiton myöntämä terveydenhuollon laadun ja potilasturvallisuuden erityispätevyys sekä lääkärikouluttajan erityispätevyys. Työskentelen päätoimenani HUS lastenpsykiatrian poliklinikalla osastonlääkärinä ja teen tutkimusta lastenpsykiatrisista lääkehoidoista.

Minulla on laaja kokemus työskentelystä eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa. Käytän työssäni lapsikeskeistä lähestymistapaa, joka huomioi jokaisen lapsen tai nuoren yksilölliset tarpeet ja toiveet. Laadukas ja turvallinen hoito ovat minulle työssäni tärkeitä periaatteita.

Palveluni ovat luottamuksellisia, ja takaan asiakkaideni yksityisyyden ja arvostan perheiden kulttuurista monimuotoisuutta. Pyrin aina tarjoamaan asiakkailleni parasta mahdollista hoitoa, joka perustuu uusimpaan tietoon ja tutkimukseen alalta.

Hoitoprosessi vastaanotollani koostuu vaiheista, jotka yhdessä pyrkivät auttamaan lasta tai nuorta, joka tarvitsee psykiatrista hoitoa.

Prosessi alkaa arvioinnilla lapsen tai nuoren psyykkisestä oireilusta ja tekijöistä, jotka vaikuttavat lapsen tai nuoren psyykkiseen hyvinvointiin. Arvioinnissa käytän haastatteluja, havainnointeja ja kyselylomakkeita. Arviointijakso sisältää yleensä 1-4 tapaamista lapsen tai nuoren ja huoltajien kanssa.

Ensimmäisellä käynnillä kysyn lapsen tai nuoren ja vanhempien huolenaiheista ja kerään tietoa lapsen aikaisemmasta kehityksestä ja oireilusta, aiemmin tehdyistä tutkimuksista ja hoidosta sekä perheen ja koulunkäynnin tilanteesta. Ainakin toisen lapsen vanhemmista on hyvä olla käynnillä mukana kertomassa esitietoja, mutta ikä- ja kehitystasosta riippuen tapaan lasta yleensä osan ajasta myös kahdestaan.

Kannustan tulemaan ensimmäiselle käynnille hyvissä ajoin (n30min aikaisemmin), jotta ehditte odotellessa täyttämään lastenpsykiatrisen esitietokaavakkeen. Saatte kaavakkeen pyytäessänne, vastaanotolleni ilmoittautumisen yhteydessä. Otattehan vastaanotolle mukaan myös lausunnot mahdollisesti aikaisemmin tehdyistä tutkimuksista (esim. koulupsykologi, toimintaterapeutti, lastenneurologi).

Arviointijakson jälkeen asetan diagnoosin ja laadin hoitosuunnitelman yhdessä lapsen ja hänen (molempien) huoltajiensa kanssa. Hoitosuunnitelma sisältää yksilölliset tavoitteet ja hoitokeinot, joiden avulla pyrin parantamaan lapsen tai nuoren psyykkistä vointia ja perheen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hoitosuunnitelman osana voin tarvittaessa kirjoittaa lausuntoja ja lähetteitä sekä aloittaa lääkityksiä.

Hoitoon kuuluu usein seurantavaihe, jonka tarkoituksena on varmistaa, että tarjoamani hoito on tehokasta ja turvallista ja että lapsi tai nuori saa tarvitsemaansa tukea. Hoitoprosessi päättyy yleensä silloin, kun lapsi tai nuori on saavuttanut hoitosuunnitelmassa asetetut tavoitteet tai hänen jatkohoitonsa katsotaan tarkoituksenmukaiseksi siirtää toisaalle.

Ajanvarausohje

Otan vastaan 5-15 vuotiaita potilaita.
Vastaanototon jälkeinen seurantapuhelu 15 min 75€

Kannustan tulemaan ensimmäiselle käynnille hyvissä ajoin (n30min aikaisemmin), jotta ehditte odotellessa täyttämään lastenpsykiatrisen esitietokaavakkeen. Saatte kaavakkeen pyytäessänne, vastaanotolleni ilmoittautumisen yhteydessä. Tämän vuoksi älkää käyttäkö itse-ilmottautumis järjestelmää. Otattehan vastaanotolle mukaan myös lausunnot mahdollisesti aikaisemmin tehdyistä tutkimuksista (esim. koulupsykologi, toimintaterapeutti, lastenneurologi).

Jos käynnin maksaa vakuutusyhtiö huomioithan, että käynti pitää maksaa kokonaisuudessaan ensin lääkäriasemalla ja hakea korvaukset vakuutusyhtiöstä jälkikäteen.

Varaattehan ajan toiselle asiantuntijalle, jos asianne koskee huoltajuuskiistakysymyksiä tai muita juridisia ongelmia.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

 • Lastenpsykiatria

Kiinnostuksen kohteet

 • Ahdistus
 • Ahdistushäiriöt
 • ADHD
 • Masennus
 • Syömishäiriöt

Tutkinnot

 • Laillistettu lääkäri
 • Erikoislääkäri

Kielitaito

 • suomi, äidinkieli
 • englanti, työkieli

Palvelut

 • Erikoislääkärin vastaanottokäynti enintään 60 minuuttia

Toimipisteet

Mehiläinen Helsinki Ympyrätalo
Siltasaarenkatu 18 A
Avoinna tänään
08:00 - 20:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min

Hinnat

Hinta-arvio sisältää lääkärin- tai asiantuntijanpalkkion sekä poliklinikka- ja Kanta-maksun. Lisäksi voidaan veloittaa muitakin kuluja, kuten tehdyt toimenpiteet ja tutkimukset. Suluissa esitetään hinta-arvio Kela-korvauksen jälkeen. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin voidaan käyttää korotettuja hintoja. Lisätietoja Hinnasto-sivulta.

 • Erikoislääkärin vastaanottokäynti enintään 60 minuuttia
  Hinta-arvio 336.80 € (*324.80 €)