Mervi Antila

Psykologi, neuropsykologi

Työssäni toimin neuropsykologina (psykologian tohtori, neuropsykologian erikoispsykologi) ja minulle voi varata ajan neuropsykologiseen tutkimukseen ja kuntoutukseen (yli 16-vuotiaat). Olen perehtynyt erityisesti neuropsykiatrisiin oirekuviin (mm. ADHD ja autismikirjon häiriö) ja kehitykselliseen oppimisvaikeuksiin. Minulla on kokemusta myös muiden neurologisten (mm. aivovammat ja aivoverenkiertohäiriöt) jälkitilojen arvioinnista ja kuntoutuksesta. Olen väitellyt kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön liittyvistä kognitiivisista muutoksista.

Neuropsykologiseen tutkimukseen voit hakeutua (suositus lääkärin lähetteellä) osana työ- ja oppimiskyvyn, diagnostiikan tai kuntoutustarpeen arvioimista. Neuropsykologisessa tutkimuksessa pyrin arvioimaan asiakkaan tilannetta mahdollisimman kattavasti ja kokonaisvaltaisesti. Minulle on tärkeää selvittää myös asiakkaan vahvuuksia ja löytää myös konkreettisia keinoja, joilla tukea asiakkaan selviytymistä jatkossa.

Neuropsykologisessa kuntoutuksessa pyrin huomioimaan asiakkaan tilanteen mahdollisimman kokonaisvaltaisesti ja toimimaan yhteistyössä asiakkaan kanssa. Kuntoutuksessa on tärkeää luoda hyvä ja luottamuksellinen yhteistyösuhde. Kuntoutuksen tavoitteet ja käytetyt menetelmät määräytyvät yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden perusteella. Tavoitteena on vahvistaa toimintakykyä ja selviytymiskeinoja erityisesti vahvojen osa-alueiden tuella.

Kuntoutuspaikkatilannetta voit tiedustella suoraan sähköpostitse: mervi.antila@mehilainen.fi. Voit myös tiedustella vapaita tutkimusaikoja. Olen Kelan palveluntuottajien rekisterissä (Kelan neuropsykologisen kuntouttajan VET-pätevyys, TOHJ-pätevyys) ja otan vastaan myös Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita. Minulla on vastaanotto Helsingissä Arkadiankadulla ja Espoossa Niittykummussa.

Ajanvarausohje

Mahdolliselle lähivastaanotolle asiakkaita suositellaan tulemaan enintään 5 minuuttia ennen varatun ajan alkua, jotta ammattilainen pääsee avaamaan oven.


Peruthan ajan viimeistään edellisenä päivänä ennen sovittua ajankohtaa. Terapiapalveluihin liittyen aika on peruttava 48 tuntia ennen sovittua tapaamista. Ammattilainen varaa oikeuden laskuttaa myöhemmin perutuista tai kokonaan peruuttamattomista palveluista.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

  • Neuropsykologia
  • Psykologia

Kiinnostuksen kohteet

  • Neuropsykologinen kuntoutus
  • Neuropsykologiset tutkimukset
  • Neuropsykiatria
  • ADHD
  • Autismi

Tutkinnot

  • Neuropsykologi
  • Psykologi

Kielitaito

  • suomi, äidinkieli

Toimipisteet

Mehiläinen Psykoterapiapalvelut Helsinki Arkadia
Arkadiankatu 21 A, 5. krs
Avoinna tänään
07:00 - 22:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
Mehiläinen Psykoterapiapalvelut Espoo Niittykumpu
Kappelitie/Kappelikuja 6 C, 2. krs.
Avoinna tänään
07:00 - 22:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min