Marika Kumpuniemi

Neuropsykologian erikoispsykologi, PsL
Asiantunteva ja ammattitaitoinen neuropsykologi.

Toistaiseksi ei vastaanottoa. Neuropsykologisten tutkimusten ja kuntoutusten vastaanoton käynnistymisestä ilmoitetaan tällä sivustolla.

16 vuotta täyttäneiden neuropsykologiset tutkimukset (mm. aktiivisuuden ja tarkkaavuuden sekä autismikirjon erityispiirteiden, aivovammojen ja aivoverenkiertohäiriöiden neuropsykologisten ja neuropsykiatristen oireistojen sekä muistin arvioinnit).

Vaativa lääkinnällinen ja harkinnanvarainen neuropsykologinen kuntoutus.

Voit hakea maksusitoumusta kuntoutukseen esimerkiksi seuraavasti:

Kelan vaativa lääkinnällinen neuropsykologinen kuntoutus: edellyttää hoitavan lääkärin yhteistyössä laaditun kuntoutussuunnitelman ja neuropsykologisen tutkimuksen lausuntoineen

Kelan harkinnanvarainen neuropsykologinen kuntoutus: edellyttää erikoislääkärin (neurologi, lastenneurologi, psykiatri, foniatri, lastenpsykiatri tai nuorisopsykiatri) B-lausunnon tai kuntoutussuunnitelman, neuropsykologisen tutkimuksen lausuntoineen sekä KU131-hakemuksen Kelaan. Huomioithan, että harkinnanvaraiseen kuntoutusmuotoon liittyy kuntoutujan omavastuuosuus kuntoutuskustannuksista.

Vakuutusyhtiön maksusitoumus kuntoutukseen

Kuntoutukseen voi hakeutua myös omakustanteisesti.

Neuropsykologin vastaanotolla kohdennus on ihmisen tiedonkäsittelyn (mm. havaintojen tekeminen, kielelliset ja ajattelutoiminnot, muisti, päättely, toiminnan ohjaaminen ja tarkkaavaisuus), käyttäytymisen ja tunnesäätelyn sekä näiden välisten suhteiden arvioinnissa ja tukemisessa.

Työterveyshuollossa teen yksilöllisiä arviointeja ja neuvontakäyntejä liittyen psyykkiseen (esim. mieliala ja psyykkinen vointi) ja kognitiiviseen (esim. muisti ja keskittyminen) työkykyyn.

Olen perehtynyt neuropsykologiaan, kivun ja stressin hallintaan, vuorovaikutusasioihin, mielialan ja unen tukemiseen, uupumuksen ja ahdistuneisuuden lievittämiseen sekä jaksamisen keinoihin arjen sisältöjen ja työelämän yhteensovittamisessa.

Minulla on kokemusta kuntoutuspsykologin työstä vuodesta 1999 lähtien. Olen toiminut yksilö- ja ryhmäkuntoutuksessa lasten, nuorten, työikäisten ja tätä iäkkäämpien parissa. Kuntoutustyöhön on sisältynyt neuropsykologisten, työkyky- ja kipuasioiden, neuropsykiatrisen perhekuntoutuksen sekä sopeutumisvalmennuksen parissa työskentelyä.

Lähestymistapani on kokonaisvaltaisesti tilannetta huomioiva, keinoja etsivä ja tukea antava. Hyödynnän työssäni myös lyhytterapeuttista otetta.

Otan vastaan sekä yksityisasiakkaita että työterveyshuollon asiakkaita.

Ajanvarausohje

NEUROPSYKOLOGISET TUTKIMUKSET

Neuropsykologinen tutkimus, max 2 tuntia 371 €

Neuropsykologinen tutkimus, max 3 tuntia 561€

Neuropsykologinen tutkimus, max 4 tuntia 744€

Neuropsykologinen tutkimus, yli 4 tuntia 1023€

NEUROPSYKOLOGINEN KUNTOUTUS
yksilöllinen neuropsykologinen kuntoutus: 148,40 € / 45 min (tarkistathan esim. Kelan harkinnanvaraisen neuropsykologisen kuntoutuksen omavastuuosuuden)

Erikoisalat ja erityispätevyydet

  • Psykologia, työterveys

Kiinnostuksen kohteet

  • Neuropsykologiset tutkimukset
  • Neuropsykologinen kuntoutus
  • Neuropsykiatria

Tutkinnot

  • Neuropsykologian erikoispsykologi

Kielitaito

  • suomi, äidinkieli
  • englanti, sujuva

Toimipisteet

Mehiläinen Pori
Kuninkaantie 3
Avoinna tänään
08:00 - 18:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
Mehiläinen Rauma
Sahankatu 2
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
Mehiläinen Kankaanpää
Opistonkatu 2
Avoinna tänään
08:00 - 16:00
Puhelin, Ajanvaraus010 414 00Hinta 0,084 €/min
Puhelin, Vaihde010 414 0112Hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min