Kaisa Wallinheimo

Hyvinvointivalmentaja

Hyvinvoinnin polulla on tärkeä oppia kulkemaan omaa matkaa niin, että matkan tekemisestä ja hetkessä elämisestä tulee kaikesta tärkeintä. Hyvinvointi on monelta osin oivaltamista ja uusien toimintatapojen opettelua. Pysähtyminen oman hyvinvoinnin äärelle, rehellisyys omille lähtökohdille terveys ja kunto huomioiden mahdollistavat askel askeleelta etenemisen omia tavoitteita kohti. Ikäviä asioita ei juosta karkuun, vaan niiden kanssa opetellaan elämään.

Olen koulutukseltani Liikuntatieteiden maisteri, Työhyvinvointivalmentaja ja Suomen urheiluliiton kouluttama valmentaja.Lisäkoulutuksia hyvinvointiosaamiseen ovat tuoneet ravintovalmentaja ja Personal Trainer-koulutukset. Olen toiminut vuosia myös tulevien hyvinvointiosaajien kouluttajana eri organisaatioissa, viimeisimpänä Liikuntatieteellinen tiedekunta. Vuoden 2018 lopulla ilmestyi kirjani Olenko riittävän hyvä tällaisena - Painoonhallinnan polut, jonka pohjana on painonhallinnan pilottitutkimukseni vuodelta 2015. Tällä hetkellä hankin lisää osaamista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ymmärtämiseen ja ohjaukseen fysioterapian alalta.

Koska hyvinvointi on tieteellisistä faktoista huolimatta hyvin yksilöllistä, suurimmat oppini yli 20-vuotta kestäneellä opetus- ja valmennusurallanierityisesti yleisurheilun puolella, olen saanut ihmisten kohtaamisen kautta. Hyödynnän valmennuksessani urheilumaailmasta saatuja oppeja mm. yksilöllisyydestä, tavoitteellisuudesta ja voimavaralähtöisyydestä. Pyrin asiakkaiden kanssa kehon ja toiminnan maksimoinnin sijaan optimointiin. Intohimoni on auttaa ihmisiä löytämään heille itselleen sopivia hyvinvoinnin keinoja ja omia vahvuuksia, joiden avulla on helpompi mitoittaa askeleet oikean mittaisiksi. Hyvinvointi on pehmeää itsekuria ja positiivista kehotietoisuutta, mielekästä arkea.

Hyvinvoinnin Pysäkki

Tapaamisella (Hyvinvoinnin Pysäkki) kartoitamme keskustellen asiakkaan lähtötilanteen ja tavoitteet. Jo aiemmin tehdyistä mittauksista ja terveystiedoista voi halutessaan ottaa dokumentteja mukaan. Pysäkillä rakennetaan yhdessä alustava suunnitelma 3 seuraavalle kuukaudelle, mitä, miten ja miksi- eri asoita tulisi tehdä oman hyvinvoinnin edistämiseksi ravinto, liikunta ja lepo huomioiden.

Hyvinvointianalyysi ja Hyvinvoinnin Pysäkki

Tämä on hyvä jatkumo ensimmäiselle Hyvinvoinnin Pysäkki- keskustelulle, jossa sovitaan yhdessä asiakkaan ja valmentajan kanssa sopivan hyvinvointianalyysin tekemisestä ennen seuraavaa tapaamista. Vaihtoehtona ovat jaksamista ja palautumista mittaavat Emfit ja Firstbeat tai arkiaktiivisuutta mittaava Fibion. Ne antavat tarkempaa tietoa sille, mitä asiakkaan omassa arjessa tapahtuu, ja millainen liikunta on kokonaiskuormitukseen nähden sopivaa.

Firsbeatin hyvinvointianalyysin mittaus kestää 3 vuorokautta, mutta se ei vaikeuta asiakkaan normaalia arkea.

Emfit-unianalyysia voidaan hyödyntää myös pidempiaikaisessa seurannassa.

Fibionin arkiaktiivisuusmittaus antaa tietoa viikon ajalta mm. arjen aktiivisuudesta ja energiakulutuksesta.Se sopii erinomaisesti painonhallinnan avuksi kartoittamaan lähtötilannetta ja osoittamaan mahdollista tarvetta pienille arkeen tehtäville muutoksille.

Ajanvarausohje

Varaa aika, jos tarvitset apua painonhallinnassa, kunnon kehittämisessä, liikuntamotivaation löytämisessä, arjessa jaksamisessa tai kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisessä Hyvinvointivalmennus alkaa aina Hyvinvointi Pysäkillä mukavan rennoissa vaatteissa, että tarvittaessa joidenkin perusliikkeiden kokeilu onnistuu. Hyvinvoinnin Pysäkki, 89 euroa Tapaamisella (Hyvinvoinnin Pysäkki) kartoitamme keskustellen asiakkaan lähtötilanteen ja tavoitteet. Jo aiemmin tehdyistä mittauksista ja terveystiedoista voi halutessaan ottaa dokumentteja mukaan. Pysäkillä rakennetaan yhdessä alustava suunnitelma 3 seuraavalle kuukaudelle, mitä, miten ja miksi- eri asoita tulisi tehdä oman hyvinvoinnin edistämiseksi ravinto, liikunta ja lepo huomioiden. Hyvinvointianalyysi ja Hyvinvoinnin Pysäkki, 199 euroa Tämä on hyvä jatkumo ensimmäiselle Hyvinvoinnin Pysäkki- keskustelulle, jossa sovitaan yhdessä asiakkaan ja valmentajan kanssa sopivan hyvinvointianalyysin tekemisestä ennen seuraavaa tapaamista. Vaihtoehtona ovat jaksamista ja palautumista mittaavat Emfit ja Firstbeat tai arkiaktiivisuutta mittaava Fibion. Ne antavat tarkempaa tietoa sille, mitä asiakkaan omassa arjessa tapahtuu, ja millainen liikunta on kokonaiskuormitukseen nähden sopivaa. Firsbeatin hyvinvointianalyysin mittaus kestää 3 vuorokautta, mutta se ei vaikeuta asiakkaan normaalia arkea. Emfit-unianalyysia voidaan hyödyntää myös pidempiaikaisessa seurannassa. Fibionin arkiaktiivisuusmittaus antaa tietoa viikon ajalta mm. arjen aktiivisuudesta ja energiakulutuksesta.Se sopii erinomaisesti painonhallinnan avuksi kartoittamaan lähtötilannetta ja osoittamaan mahdollista tarvetta pienille arkeen tehtäville muutoksille.

Kiinnostuksen kohteet

  • Painonhallinta
  • Fyysinen valmennus
  • Työhyvinvointi
  • Itsensä kehittäminen
  • Voimaharjoittelu

Kielitaito

  • suomi, äidinkieli
  • englanti, sujuva