Kaisa Wallinheimo

Fysioterapeutti

Hyvinvoinnin polulla on tärkeä oppia kulkemaan omaa matkaa niin, että matkan tekemisestä ja hetkessä elämisestä tulee kaikesta tärkeintä. Hyvinvointi ja terveyden edistäminen ovat monelta osin oivaltamista ja uusien toimintatapojen opettelua. Pysähtyminen oman hyvinvoinnin äärelle, rehellisyys omille lähtökohdille terveys ja kunto huomioiden mahdollistavat askel askeleelta etenemisen omia tavoitteita kohti. Ikäviä asioita ei juosta karkuun, vaan niiden kanssa opetellaan elämään.

Olen koulutukseltani fysioterapeutti, liikuntatieteiden maisteri, työhyvinvointivalmentaja ja Suomen urheiluliiton kouluttama valmentaja. Lisäkoulutuksia terveys- ja hyvinvointiosaamiseen ovat tuoneet ravintovalmentaja ja Personal Trainer-koulutukset. Olen toiminut vuosia myös tulevien hyvinvointiosaajien kouluttajana eri organisaatioissa, esim. Liikuntatieteellisessä tiedekunnassa viimeiset viisi vuotta. Vuoden 2018 lopulla ilmestyi kirjani Olenko riittävän hyvä tällaisena - Painonhallinnan polut, jonka pohjana on painonhallinnan pilottitutkimukseni vuodelta 2015. Tällä hetkellä hankin lisää osaamista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ymmärtämiseen ja ohjaukseen psykofyysisen fysioterapian opinnoista.

Koska hyvinvointi on tieteellisistä faktoista huolimatta hyvin yksilöllistä, suurimmat oppini yli 20-vuotta kestäneellä opetus- ja valmennusurallani erityisesti yleisurheilun puolella, olen saanut ihmisten kohtaamisen kautta. Hyödynnän valmennuksessani urheilumaailmasta saatuja oppeja mm. yksilöllisyydestä, tavoitteellisuudesta ja voimavaralähtöisyydestä. Pyrin asiakkaiden kanssa kehon ja toiminnan maksimoinnin sijaan optimointiin. Intohimoni on auttaa ihmisiä löytämään heille itselleen sopivia hyvinvoinnin keinoja ja omia vahvuuksia, joiden avulla on helpompi mitoittaa askeleet oikean mittaisiksi. Hyvinvointi on pehmeää itsekuria ja positiivista kehotietoisuutta, mielekästä arkea.

Ajanvarausohje

Toistaiseksi ajanvaraukset ja yhteydenotot kaisa.wallinheimo@fysios.fi
Varaa aika, jos tarvitset apua painonhallinnassa, kunnon kehittämisessä, liikuntamotivaation löytämisessä, arjessa jaksamisessa tai kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämisessä
Hyvinvointivalmennus alkaa aina Hyvinvointi Pysäkillä mukavan
rennoissa vaatteissa, että tarvittaessa joidenkin perusliikkeiden kokeilu onnistuu.

Hyvinvoinnin Pysäkki, 89 euroa

Tapaamisella (Hyvinvoinnin Pysäkki) kartoitamme keskustellen asiakkaan lähtötilanteen ja tavoitteet. Jo aiemmin tehdyistä mittauksista ja terveystiedoista voi halutessaan ottaa dokumentteja mukaan. Pysäkillä rakennetaan yhdessä alustava suunnitelma 3 seuraavalle kuukaudelle, mitä, miten ja miksi- eri asoita tulisi tehdä oman hyvinvoinnin edistämiseksi ravinto, liikunta ja lepo huomioiden.

Hyvinvointianalyysi ja Hyvinvoinnin Pysäkki, 199 euroa

Tämä on hyvä jatkumo ensimmäiselle Hyvinvoinnin Pysäkki- keskustelulle, jossa sovitaan yhdessä asiakkaan ja valmentajan kanssa sopivan hyvinvointianalyysin tekemisestä ennen seuraavaa tapaamista. Vaihtoehtona ovat jaksamista ja palautumista mittaavat Emfit ja Firstbeat tai arkiaktiivisuutta mittaava Fibion. Ne antavat tarkempaa tietoa sille, mitä asiakkaan omassa arjessa tapahtuu, ja millainen liikunta on kokonaiskuormitukseen nähden sopivaa.

Firsbeatin hyvinvointianalyysin mittaus kestää 3 vuorokautta, mutta se ei vaikeuta asiakkaan normaalia arkea.

Emfit-unianalyysia voidaan hyödyntää myös pidempiaikaisessa seurannassa.

Fibionin arkiaktiivisuusmittaus antaa tietoa viikon ajalta mm. arjen aktiivisuudesta ja energiakulutuksesta.Se sopii erinomaisesti painonhallinnan avuksi kartoittamaan lähtötilannetta ja osoittamaan mahdollista tarvetta pienille arkeen tehtäville muutoksille.

Erikoisalat ja erityispätevyydet

  • Fysioterapia

Kiinnostuksen kohteet

  • Painonhallinta
  • Fyysinen valmennus
  • Työhyvinvointi
  • Itsensä kehittäminen
  • Voimaharjoittelu

Tutkinnot

  • Fysioterapeutti

Kielitaito

  • suomi, äidinkieli
  • englanti, sujuva

Palvelut

  • Fysioterapiakäynti

Toimipisteet

Fysios Mehiläinen Jyväskylä Äijälä
Kammintie 4
Puhelin, Ajanvaraus010 237 700Hinta 0,084 €/min