Hampaiden valkaisu

Kauniin valkoisen hymyn saavuttamiseksi voidaan käyttää useita, nykyaikaisia ja turvallisia valkaisukeinoja. Maksuttomassa suuhygienistin konsultaatiossa voit pohtia itsellesi sopivinta valkaisumenetelmää. Suuhygienisti ohjeistaa sekä ennen että jälkeen valkaisun, jotta tuloksesta tulee toivotunlainen ja pysyvä.

Varaa aika valkaisukonsultaatioon

Ennen hampaiden valkaisua

Ennen valkaisua hampaat tulee tarkistuttaa hammaslääkärin vastaanotolla ja hoitaa tarvittaessa kuntoon. Hampaissa ei saa olla ientulehdusta, reikiä eikä hammaskiveä, kun valkaisuun ryhdytään. Raskaana oleville tai alaikäisille valkaisua ei suositella.

Joskus hampaan oma kiille voi olla niin vaurioitunut esimerkiksi runsaan limonadin juonnin seurauksena, ettei hampaita voi valkaista, mutta yleensä muita esteitä valkaisulle ei ole. On kuitenkin huomioitava, että jos alueella on paikkoja, laminaatteja, kruunuja tai siltoja, niiden väri pysyy ennallaan. Valkaisua kannattaakin harkita jo ennen kuin hampaiden etualueelle tehdään proteettista hoitoa tai paikkauksia. Paikat voidaan kuitenkin tarvittaessa vaihtaa vaaleamman sävyisiksi valkaisun jälkeen.

Miten hampaita valkaistaan?

Hampaiden valkaisun menetelmä riippuu lähtötilanteesta, toivotusta lopputuloksesta, käytettävissä olevasta ajasta ja omista mieltymyksistä – haluaako valkaisun tehdä mielummin itse kotona asteittain vai yhdellä kertaa vastaanotolla.

Nopein vaihtoehto on vastaanotolla tehtävä valkaisu, jossa voidaan käyttää lamppua apuna tehostamassa lopputulosta. Suuhygienisti levittää valkaisuaineen hampaiden pinnalle suojaten samalla huolellisesti suun limakalvot, jolloin valkaisuaine saa olla voimakkaampaa kuin kotona käytettävä aine. Vastaanotolla tehtävä valkaisu kestää noin 1,5 tuntia.

Kotona itse tehtävä valkaisu alkaa sekin suuhygienistin vastaanotolta, jossa hampaista otetaan jäljennökset. Niiden avulla tehdään yksilölliset lusikat, joita käytetään kotioloissa yhdessä valkaisuaineen kanssa. Suuhygienisti ohjeistaa miten usein ja pitkään lusikoita käytetään. Keskimäärin kotona tehtävä valkaisuprosessi vie muutamasta päivästä viikkoon.

Kemiallisen valkaisun sijaan hampaiden värjäytymiä voidaan poistaa myös suuhygienistin tekemällä tahna- tai soodapuhdistuksella. Tällöin ei vaikuteta hampaan rakenteeseen mitenkään, vaan pinta tehopestään ja hammas kirkastuu.

Hampaiden valkaisun jälkeen

Kotivalkaisun aikana ja pari päivää vastaanotolla tehdyn valkaisun jälkeen tulee välttää värjäävien ruoka-aineiden nauttimista sekä tupakkaa ja nuuskaa. Tämä on tärkeää siksi, että valkaisu avaa hampaiden huokoset hetkellisesti, jolloin ne värjäytyvät herkästi.

Pahiten hampaita värjäävät tietyt mausteet, marjat, vihannekset, virvoitusjuomat, mehut, kahvi, tee ja punaviini. Kiille palaa normaaliksi parin vuorokauden sisällä valkaisusta ja tämän jälkeen saa palata normaaliin ruokavalioon.

Kuinka kauan hampaiden valkaisu säilyy?

Kotihoito-ohjeita noudattamalla valkaisutulos voi pysyä hyvänä parikin vuotta. Valkaisutulosta ylläpitää hyvä suuhygienia, värjäävien ruoka-aineiden välttäminen sekä valkaisevien hammastahnojen käyttö ohjeiden mukaan. Valkaisujen väliksi suositellaan vähintään yhtä vuotta.

Hampaiden valkaisun aikana tai sen jälkeen voi esiintyä hetkellisesti vihlontaa, mutta se on ohimenevää. Terveissä hampaissa valkaisu ei aiheuta kroonista vihlontaa. Suuhygienistin vastaanotolla tehtävään valkaisuhoitoon tultaessa voi varmuuden vuoksi ottaa etukäteen kipulääkettä ohjeistuksen mukaisesti.

Mitä hampaiden valkaisu maksaa?

Hampaiden valkaisun hinta määräytyy valitun menetelmän mukaan. Tutustu Hammas Mehiläisen hinnastoon.

Hammas Mehiläisen ilmainen valkaisukonsultaatio

Voit tulla suuhygienistin maksuttomaan hampaiden valkaisukonsultaatioon jos haluat lisätietoa hampaiden valkaisusta. Suuhygienisti käy kanssasi läpi eri valkaisumenetelmät, niiden mahdollisuudet, vaatimukset sekä toimenpiteiden kustannusarvion.

Konsultaatio kestää 15 minuuttia ja sen aikana ei suoriteta varsinaisia hoitotoimenpiteitä.

Varaa aika valkaisukonsultaatioon Mehiläisen ajanvarauspalvelusta  tai soittamalla numeroon 010 273 8000 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min).

Varaa aika valkaisukonsultaatioon

Hinnasto

PalveluHintaOmavastuuLisätietoa
Hammastarkastus69 €
53,50 €
Mobiilietuhinta
57,90 € (sis. poliklinikkamaksu ja tarkastuksen omavastuu)
Hampaiden ja kokoleuan röntgenkuva103 €
94 €
Hammaskiven poisto92-163 €
87-145 €

Suuhygienistikäynti 30-45 min

Hammas Mehiläisen toimipistekohtaiset hinnat

Hampaan paikkaus87-238 €
77-215 €
Hampaan keraaminen paikkaus234-587 €
217-587 €
Hampaan keraaminen kruunu517-632 €
517-632 €
Puudutus33-34 €
30-31 €
Lohkeama87-238 €
77-215 €
Hampaan poisto99-667 €
89-605 €
Valkaisukonsultaatio0 €
0 €
Hampaiden valkaisu84-467 €
84-467 €

Hinta-arvio maksuttomassa valkaisukonsultaatiossa

Lisää aiheesta