Veli-Pekka Valkonen

Fysiatrian erikoislääkäri
Customer rating 9.7
An average from 24 months, when above 50 answers
Asiansa osaava lääkäri, joka tietää mistä puhuu. Mukava, asiallinen ja selkeä ulosanti.
Asiansa osaava lääkäri, joka tietää mistä puhuu. Mukava, asiallinen ja selkeä ulosanti.

Olen fysiatrian erikoislääkäri Espoosta. Olen on suorittanut perusopinnot Kuopiossa sekä Göteborgissa ja erikoistumisopinnot Helsingissä. Kliininen kokemus minulle perustuu pitkäaikaiseen päivystystyöhön, perusterveydenhuollossa työskentelyyn sekä toimintaan erityisesti työikäisten, mutta myös veteraanien kuntoutuksen parissa. Myös selkäydinvammakuntoutuksessa saatu kokemukseni on hyödynnettävissä monissa kipu- ja toiminnallisissa ongelmissa. Vuodesta 2005 alkaen olen toiminut huippu-urheilun parissa ravitsemus-, kehonhallinta- ja palautumisteemoihin liittyen. Tämän yhteistyön tuloksena on saavutettu niin olympia- kuin maailmanmestaruusmitaleja.

Tuki-ja liikuntaelinoireisiin sekä tapaturmin liittyen erityisosaamistani ovat liikunta- ja toimintakyvyn palauttaminen ja ylläpito sekä leikkausta edeltävä ja seuraava kuntoutuksen suunnittelu. Työskentelytapoihini kuuluu oleellisesti asiakkaan kuunteleminen, ymmärtäminen sekä motivointi. Tulokset syntyvät yhteistyössä muiden kollegojen, fysioterapeuttien, toimintaterapeuttien sekä muiden tarvittavien asiantuntijoiden kanssa asiakkaan ollessa aktiivinen tekijä ja onnistuja. Prosessissa hyödynnetään usein ravitsemusta osana kuntoutumista.

Kipu-ja toimintahäiriöissä erityisosaamistani on lantio-, selkä- (niska, hartia, rinta- ja lanneranka) ja olkapäävaivoissa. Ylä- ja alaraajaongelmissa kehitän itseäni jatkuvasti. Luennointi ja kouluttaminen ovat minulle mieleisiä myös oppimisen ja kehittymismielessä.

Harrastan aktiivisesti kouluratsastusta, suunnistan satunnaisesti sekä juoksen/hiihdän,golfin saloihin olen harjaantumassa. Puutarhanhoito, marjastus sekä kulttuuri ovat myös kiinnostuksen ja aktiivisen toiminnan piirissä.

Booking instructions

Etävastaanottoaikaa varatessasi huomioithan, että kyse on vastaanotosta ei magneetti tai vastausten kuulemisesta. Tällöin varaathan ystävällisesti tavallisen soittoajan. Ota mukaan vastaanotolle aiemmat röntgen- magneetti- ym. kuvat sekä lista lääkkeistä ja lisäravinteista (vitamiinit yms.) Aikuiset ja lapset 3v alkaen. Kortisonipistokset vastaanotolla olkapäähän, kyynärvarteen, sormiin, varpaisiin ja polviin. Tupla-aika työkyky tai tapaturma kuntoutustarveselvityksiin sekä huippu-urheilijoiden alkuselvityksiin.

Specialities and special qualifications

 • Physiatrics

Areas of interest

 • Sports and stress injuries
 • Musculoskeletal problems
 • Back disorders and injuries
 • Trauma
 • Musculoskeletal physiotherapy

Degree and title

 • Specialist physician

Language proficiency

 • Swedish, sujuva
 • Finnish, äidinkieli
 • English, sujuva

Services

 • Appointment with specialist up to 45 minutes.
 • Appointment with specialist up to 30 minutes.

Locations

Mehiläinen Vaasa
Raastuvankatu 13
Open today
07:30 - 19:00
010 414 0200
Booking
010 414 0112
Switchboard
Mehiläinen Helsinki Töölö
Pohjoinen Hesperiankatu 17
Open today
08:00 - 21:00
010 414 0200
Booking
010 414 0112
Switchboard

Prices

The price estimate includes the doctor's fee, outpatient clinic fee and Kanta-fee. Other fees can also be charged, such as fees from possible operations and examinations. The price in the parenthesis is the price after the Kela compensation. On weekends and on weeknights the prices may be higher. More information: Prices-page.

 • Appointment with specialist up to 30 minutes.
  Price estimate 164.70 € (*148.20 €)
 • Appointment with specialist up to 45 minutes.
  Price estimate 219.70 € (*198.70 €)