Vappu Pihlakoski

Psykiatrian erikoislääkäri

Hoidan erityisesti mieliala-, ahdistuneisuus- ja unihäiriöitä yli 18-vuotiailla potilailla. En tee ADHD- tai ADD-tutkimuksia enkä psykiatrisia ajolupa- tai aselupalausuntoja. En myöskään voi enää käynnistää uusia pitkäaikaisia hoitosuhteita.

Puhelin- ja videovastaanottoajat sopivat parhaiten henkilöille, jotka ovat jo aiemmin asioineet vastaanotollani tai ovat tulossa työterveyslääkärin ohjaamana psyk erikoislääkärin konsultaatioon. Lähivastaanottoni sijaitsee Espoossa. Etävastaanoton aluksi, jos videoyhteys ei käynnisty, soitan sinulle järjestelmässämme olevaan puhelinnumeroosi ja sovimme miten kutsun sinut videovastaanotolle tai hoidamme vastaanoton puhelimitse.

Otan Mehiläisessä vastaan etenkin työterveyslääkärin lähettämiä konsultaatiopotilaita.Teen diagnostista ja hoidontarpeen arviointia, hoidon suunnittelua ja käynnistämistä, psykoterapiatarpeen ja työkyvyn arviointia sekä yleispsykiatrista vastaanottoa. Ajankohtaisesti en voi ottaa hoitooni uusia psykoterapiapotilaita, mutta arvion jälkeen opastan eteenpäin. Erilisia etuisuuksia varten tehdyistä lausunnoista veloitetaan aikaperusteisesti.

Olen kouluttautunut erikoislääkäriksi HYKS psykiatrian klinikassa useilla eri psykiatrian aloilla. Erikoislääkärin pätevyyden olen saanut 2002 ja psykoterapian erityispätevyyden 2007. Yksityislääkäriksi olen siirtynyt 2005.

Booking instructions

En hoida vastaanotollani infektiopotilaita.

Ensimmäiselle vastaanottokäynnille tulee varata 60min vastaanottoaika (hinta-arvio yksityisasiakkaille 250-270€, työterveyshuollon ja vakuutusyhtiöasiakkaiden hintoihin lisätään kirjauksiin kuluva kokonaisaika).

Uusintakäynneille 45-60min vastaanottoaika saatavuuden mukaan.

Lyhyemmät vastaanottoajat tulee varata jättämällä soittopyyntö lääkärille. Jos et pysty tulemaan varaamallesi ajalle lääkäriasemalle, pyydä ajan vaihtaminen puhelinvastaanotoksi ajanvarauksen puhelinnumerosta 010 414 00.

HUOMIO: Ajan siirtäminen tai peruminen viimeistään 48h ennen varattua aikaa. Myöhemmin perutusta/siirretystä vastaanottoajasta veloitetaan normaalin käyntitaksan mukainen maksu, jos perutulle ajalle ei tule uutta varausta.

Rauhoittavien lääkkeiden reseptit, lääkärinlausunnot ja todistukset vain hoidossani oleville potilaille.

Specialities and special qualifications

 • Psychiatry
 • Special competence in psychotherapy

Areas of interest

 • Depression
 • Anxiety disorders
 • Psychotherapy-related evaluations
 • Evaluations of psychological ability to work

Degree and title

 • Specialist physician

Language proficiency

 • Finnish, mother tongue

Services

 • Appointment with specialist up to 30 minutes.
 • Appointment with specialist up to 45 minutes.

Locations

Mehiläinen Espoo Matinkylä
Piispanportti 10 A, 3. krs
Open today
08:00 - 20:00
Phone, Booking010 414 0200Price 0,084 €/min
Phone, Switchboard010 414 0112Price 0,0835 €/call + 0,1669 €/min

Prices

The price estimate includes the doctor's fee, outpatient clinic fee and Kanta-fee. Other fees can also be charged, such as fees from possible operations and examinations. The price in the parenthesis is the price after the Kela compensation. On weekends and on weeknights the prices may be higher. More information: Prices-page.

 • Appointment with specialist up to 30 minutes.
  Price estimate 207.80 € (*183.05 €)
 • Appointment with specialist up to 45 minutes.
  Price estimate 304.80 € (*273.30 €)