Ihmisläheisyys on Sarin ja Pinjan lähihoitajan työn ytimessä Ykköskodeissa

Sari ja Pinja työskentelevät lähihoitajina Mehiläisen Ykköskodeissa, joka tarjoaa asumis- ja kuntoutuspalveluita mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Sari kuvaa työtään hyvin ihmisläheiseksi ja vapaaksikin. Siihen kuuluu hoidollista työtä, mutta olennaisinta on hänen mukaansa olla ihminen ihmiselle.

Myös Pinjan työn johtotähtenä toimii asukkaiden toiveiden kuuntelu ja niiden toteuttaminen. Jokaisen asukkaan arjesta tehdään hänen näköistään ja samalla huolehditaan, että se edesauttaa toipumista ja laadukasta peruselämää, hän kuvaa. Työpaikan ilmapiirillä on Pinjalle tässä iso merkitys. ”Arvostan varmaan eniten sitä, että ihmiset saa olla omia itsejään. He nähdään ihmisinä, sairaudesta ja ongelmista huolimatta. Mun mielestä se on tärkeintä”, Pinja sanoo.

Työhön mielenterveys- ja päihdekuntoutujien parissa saattaa liittyä monenlaisia, vaikkapa turvallisuuteen liittyviä ennakkoluuloja. Sarin ja Pinjan mukaan ne eivät kuitenkaan pidä paikkaansa. Kuuntele videolta, miksi ja tutustu samalla paremmin kaksikon mielekkääseen työhön.

Lisää aiheesta