Mehiläisen omistus ja johto

Mehiläisen avainhenkilöt

Vaihde puh. 010 4140 112 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min)
Pohjoinen Hesperiankatu 17 C, 00260 Helsinki
Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@mehilainen.fi

Janne-Olli Järvenpää

Janne-Olli Järvenpää

KTM, MBA (INSEAD)
Toimitusjohtaja

Perusti Mediverkon vuonna 2001 ja kasvatti sen yli 2 000 työntekijän yritykseksi ennen yhdistymistä Mehiläiseen vuonna 2015. Mehiläisen toimitusjohtajana Janne-Olli on toiminut vuodesta 2015 alkaen.

Toimialajohto

Anssi Hartiala

Anssi Hartiala
DI
Toimialajohtaja, yksityiset terveyspalvelut

Yli vuosikymmenen kokemus liiketoiminnan sekä menestyvien digipalveluiden kehittämisestä ja johtamisesta terveydenhuollossa. Anssi on toiminut Mehiläisessä vuodesta 2006 lähtien.

Markku Näreneva

Markku Näreneva
LL, yleislääketieteen erikoislääkäri
Toimialajohtaja, julkiset terveyspalvelut

Toiminut yli 10 vuotta tuottamassa, kehittämässä ja johtamassa julkisia terveyspalveluita. Markku tuli Mehiläiseen Mediverkon kautta vuonna 2005. Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n ja Harjun terveys Oy:n hallitusten puheenjohtaja. Markku tuli Mehiläiseen Mediverkon kautta vuonna 2005.

Harri Pomell

Harri Pomell
DI
Toimialajohtaja, sosiaalipalvelut

15 vuoden laaja kokemus sosiaali- ja terveyspalveluista. Työskenteli aiemmin mm. GlaxoSmithKlinella. Mehiläisessä Harri aloitti uransa Mediverkon kautta vuonna 2006.

Liiketoimintajohto

Johanna Asklöf

Johanna Asklöf
LL, MBA
Liiketoimintajohtaja, lääkärikeskukset

Terveydenhuollon osaaminen yhdistyy vahvaan johtamiskokemukseen. Taustaa lääkärikeskus-, sairaala- ja työelämäpalveluista sekä ikääntyneiden palveluista. Mehiläisessä Johanna on toiminut vuodesta 2007.

Oskari Eskola

Oskari Eskola
DI
Liiketoimintajohtaja, BeeHealthy

Monipuolinen ja kansainvälinen kokemus liiketoiminnan kehittämisestä. Toiminut aiemmin liikkeenjohdon konsulttina Bain & Companylla, pääomasijoittajana Tritonilla ja strategiajohtajana Tele2:lla. Mehiläisen hallituksessa 2015-2017. Oskari on työskennellyt Mehiläisessä vuodesta 2019.

Niklas Härus

Niklas Härus
KTM
Liiketoimintajohtaja, hoivapalvelut

Kokenut sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja, työskennellyt aiemmin mm. Ernst & Youngilla. Mehiläiseen Niklas tuli vuonna 2010 Mediverkon kautta.

Antti Miettinen

Antti Miettinen
KTM
Liiketoimintajohtaja, työelämäpalvelut

Pitkä kokemus palveluliiketoiminnasta, yritysasiakkaiden palveluiden kehittämisestä ja myynnin johtamisesta mm. IBM:llä ja Ilmarisella. Antti aloitti Mehiläisen palveluksessa vuonna 2015.

Lasse Männistö

Lasse Männistö
KTM
Liiketoimintajohtaja, laajat ulkoistukset

Yli vuosikymmenen laaja-alainen kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon johtajana, kehittäjänä ja päättäjänä. Lasse liittyi Mediverkkoon vuonna 2008 ja työskenteli vuodet 2011-2015 kansanedustajana. Mehiläisessä Lasse on työskennellyt vuodesta 2015.

Tuomas Polttila

Tuomas Polttila
HLL
Liiketoimintajohtaja, suun terveys

Yli vuosikymmenen kokemus yksityisten ja julkisten terveyspalveluiden kehittämisestä ja johtamisesta. Tuomas tuli Mehiläiseen Mediverkon kautta vuonna 2006.

Tukipalveluiden johto

Kalle Alppi

Kalle Alppi
Tietotekniikan insinööri
Tietohallintojohtaja

Tehokas teknologian ja liiketoiminnan yhdistäjä. Vuoden 2015 CIO, joka on aiemmin toiminut Roviossa ja Keskossa IT-johtajana. Kalle on työskennellyt Mehiläisessä vuodesta 2016 lähtien.

Sami Koski

Sami Koski
Varatuomari
Lakiasiainjohtaja

Pitkä kokemus Mehiläisen lakiasiainjohtajana. Työskenteli aiemmin mm. Kemiralla. Mehiläisessä Sami on työskennellyt vuodesta 2005 lähtien.

Kaisla Lahdensuo

Kaisla Lahdensuo
Psykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri
Lääketieteellinen johtaja

Yli 10 vuoden kokemus terveydenhuollon johtamisesta ja asiantuntijatehtävistä mm. HUSin ylilääkärinä, GlaxoSmithKlinessa ja THL:lla. Mehiläisessä Kaisla on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien.

Marina Lampinen

Marina Lampinen
KM
Johtaja, yhteiskuntasuhteet ja yritysvastuu

Monipuolinen kokemus yhteiskunnan eri sektoreilta, mm. yhteiskuntasuhteiden ja vaikuttajaviestinnän neuvonantajana Milttonilla sekä poliittisena avustajana Euroopan parlamentissa. Marina on työskennellyt Mehiläisellä vuodesta 2019 lähtien.
Herkko Soininen

Herkko Soininen
KTM, DI
Talous- ja rahoitusjohtaja

Toimi aiemmin mm. Rovion ja Savcorin talousjohtajana sekä operatiivisen johdon tehtävissä Sonera SmartTrustissa. Herkko on toiminut Mehiläisessä vuodesta 2015 lähtien.

Tatu Tulokas

Tatu Tulokas
KTM, upseeri
Henkilöstöjohtaja

Monipuolinen kokemus liiketoiminnan-, henkilöstö- ja taloushallinnon johtotehtävistä mm. Diacorilla, Finnairilla sekä Silta Oy:llä. Tatu on työskennellyt Mehiläisessä vuodesta 2018 asti.

Laura Martinsuo

Laura Martinsuo
KTM
Viestintäjohtaja

Vahva ja kokenut viestinnän ammattilainen. Aiemmin urallaan Laura on toiminut viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä mm. Danske Bankissa ja Sampo Pankissa. Mehiläisessä hän on työskennellyt vuodesta 2015 lähtien.

Karolus Viitala

Karolus Viitala
KTM
Markkinointijohtaja

Monipuolinen kokemus markkinoinnin johto- ja asiantuntijatehtävistä. Toiminut aiemmin osakkaana ja toimitusjohtajana Bob the Robot -konsernissa, liikkeenjohdon konsulttina McKinsey & Companylla ja markkinointijohtajana Otto Brandtilla. Karolus on työskennellyt Mehiläisessä vuodesta 2020.

Mehiläinen Konserni Oy:n hallitus

Andreas Tallberg
Kauppatieteiden maisteri, Helsingfors Svenska Handelshögskolan
Toimitusjohtaja, G.W. Sohlberg Oy Ab
Puheenjohtaja, Mehiläinen Konserni Oy:n hallitus

Toiminut GWS:n toimitusjohtajana vuodesta 2007, minkä lisäksi Andreas on CapMan Oyj:n hallituksen puheenjohtaja sekä Rothschild Global Advisory:n senior advisor. Aiemmin hän on toiminut EQT:n osakkaana sekä mm. Nokian ja Amer Sportsin palveluksessa.

Harri Aho
MBA
Kehitysjohtaja, LähiTapiola

Ennen LähiTapiolan kehitysjohtajan tehtävää Harri on toiminut muun muassa toimitusjohtajana Pohjola Sairaalassa, varatoimitusjohtajana Fonectalla sekä toimitusjohtajana Academicassa ja Terveystalossa. Hän on yksi Sairaala NEO:n perustajista. Harri toimii myös Hoivatilat Oyj:n hallituksessa.

Lave Beck-Friis

KTM Stockholm School of Economicsista
Johtaja, CVC

Lave työskentelee CVC:n Nordic-tiimissä Tukholmasta käsin. Aiemmin urallaan hän on työskennellyt muun muassa H.I.G Capitalilla sekä Blackstone Groupissa.

Tomas Ekman
Maisterin tutkinto Strathclyden ja Chalmersin yliopistoista, MBA (IMD)
Partneri, CVC

Tomas toimii Tukholmasta käsin CVC:n Nordic- ja Healthcare tiimien jäsenenä. Ennen uraansa CVC:llä hän työskenteli muun muassa partnerina 3i:llä, toimitusjohtajana ABB:llä sekä Bain&Companyssä.

Eveliina Huurre
VTM
Vice President, Finnairin matkustamopalvelut

Ennen Finnairille siirtymistä toiminut sosiaali- ja terveydenhuollon johtajana lähes 15 vuotta yksityisellä ja julkisella sektorilla mm. Suomen Itsenäisyyden juhlarahastossa, Lahden kaupungin palveluksessa ja Attendolla. Mehiläisen hallituksessa vuodesta 2016 lähtien. Eveliina toimii myös Finnair Flight Academyn hallituksessa.

Janne-Olli Järvenpää
KTM Helsingin Kauppakorkeakoulu, MBA (INSEAD)
Toimitusjohtaja, Mehiläinen

Perusti Mediverkon vuonna 2001 ja kasvatti sen yli 2 000 työntekijän yritykseksi ennen yhdistymistä Mehiläiseen vuonna 2015. Mehiläisen toimitusjohtajana Janne-Olli on toiminut vuodesta 2015 alkaen.

Minna Kohmo
KTM
Toimitusjohtaja, LähiTapiola-ryhmä

Minna on LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiön toimitusjohtaja ja LähiTapiola-yhtiöryhmän johtoryhmän jäsen. Hän toimii myös Finanssialan Keskusliiton Henkivakuutusjohtokunnan puheenjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt Sampo-ryhmässä johtotehtävissä Suomessa ja ulkomailla sekä toiminut Diacor Oy:n hallituksessa sekä Pihlajalinna Oy:n nimitysvaliokunnassa.

Mehiläinen Oy:n hallitus

Janne-Olli Järvenpää
KTM Helsingin Kauppakorkeakoulu, MBA (INSEAD)
Toimitusjohtaja, Mehiläinen

Sami Koski
Varatuomari
Lakiasiainjohtaja, Mehiläinen

Herkko Soininen
KTM, DI
Talous- ja rahoitusjohtaja, Mehiläinen

Mehiläinen Oy:n hallitusta valvoo Mehiläinen Konserni Oy:n hallitus.

Mehiläisen omistus

Mehiläisen pääomistaja on CVC Capital Partnersin hallinnoimat rahastot. Mehiläisen omistajiin kuuluvat myös LähiTapiola-ryhmä, Varma, Valtion Eläkerahasto (VER), Ilmarinen, Apteekkien Eläkekassa, Valion Eläkekassa sekä yhtiön johto.

Mehiläinen konsernin emoyhtiö Suomessa on Mehiläinen Konserni Oy. Mehiläinen Konserni Oy:n omistus laskettuna kaikista osakkeista jakautuu pyöristettynä seuraavasti:

CVC Capital Partnersin hallinnoimat rahastot 56 %
LähiTapiola-ryhmä 20 %
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma 8 %
Valtion Eläkerahasto (VER) 5 %
Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen 4 %
Apteekkien Eläkekassa 0,6 %
Valion Eläkekassa 0,4 %
Muut sijoittajat ja yksityishenkilöt yhteensä 6 %

Lue lisää:

CVC:n yritysesittely ( pdf, 703 kB)