Mehiläisen omistus ja johto

113-vuotias Mehiläinen on perinteikäs, mutta nopeasti kehittyvä ja kasvava suunnannäyttäjä alallaan. Mehiläinen panostaa hoidon vaikuttavuuteen ja laatuun kaikilla liiketoiminta-alueillaan sekä kehittää ja vie suomalaista digiterveyden osaamista maailmalle toimialan etulinjassa.

Johdon yhteystiedot:

Mehiläisen avainhenkilöt

Konsernin johtoryhmä

Janne-Olli Järvenpää
Toimitusjohtaja (KTM, MBA (INSEAD))
Perusti Mediverkon vuonna 2001 ja kasvatti sen yli 2 000 työntekijän yritykseksi ennen yhdistymistä Mehiläiseen vuonna 2015. Mehiläisen toimitusjohtajana Janne-Olli on toiminut vuodesta 2015 alkaen.

Anssi Hartiala
Toimialajohtaja, yksityiset terveyspalvelut (DI)
Yli vuosikymmenen kokemus liiketoiminnan sekä menestyvien digipalveluiden kehittämisestä ja johtamisesta terveydenhuollossa. Anssi on toiminut Mehiläisessä vuodesta 2006 lähtien.
Markku Näreneva
Toimialajohtaja, julkiset terveyspalvelut (LL, yleislääketieteen erikoislääkäri)
Toiminut yli 10 vuotta tuottamassa, kehittämässä ja johtamassa julkisia terveyspalveluita. Markku tuli Mehiläiseen Mediverkon kautta vuonna 2005. Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n ja Harjun terveys Oy:n hallitusten puheenjohtaja.
Harri Pomell
Toimialajohtaja, sosiaalipalvelut (DI)
15 vuoden laaja kokemus sosiaali- ja terveyspalveluista. Työskenteli aiemmin mm. GSK:lla. Mehiläisessä Harri aloitti uransa Mediverkon kautta vuonna 2006.
Johanna Asklöf
Liiketoimintajohtaja, lääkärikeskukset (LL, MBA)
Terveydenhuollon osaaminen yhdistyy vahvaan johtamiskokemukseen. Taustaa lääkärikeskus-, sairaala- ja työelämäpalveluista sekä ikääntyneiden palveluista. Mehiläisessä Johanna on toiminut vuodesta 2007.
Kaisla Lahdensuo
Lääketieteellinen johtaja (Psykiatrian ja terveydenhuollon erikoislääkäri)
Yli 10 vuoden kokemus terveydenhuollon johtamisesta ja asiantuntijatehtävistä mm. HUSin ylilääkärinä, GSK:ssa ja THL:lla. Mehiläisessä Kaisla on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien.
Herkko Soininen
Talous- ja rahoitusjohtaja (KTM, DI)
Toimi aiemmin mm. Rovion ja Savcorin talousjohtajana sekä operatiivisen johdon tehtävissä Sonera SmartTrustissa. Herkko on toiminut Mehiläisessä vuodesta 2015 lähtien.

Liiketoimintajohto

Oskari Eskola
Liiketoimintajohtaja, uudet markkinat ja BeeHealthy (DI)
Monipuolinen ja kansainvälinen kokemus liiketoiminnan kehittämisestä. Toiminut aiemmin liikkeenjohdon konsulttina Bain & Companylla, pääomasijoittajana Tritonilla ja strategiajohtajana Tele2:lla. Mehiläisen hallituksessa 2015-2017. Oskari on työskennellyt Mehiläisessä vuodesta 2019.
Niklas Härus
Liiketoimintajohtaja, ikääntyneiden palvelut (KTM)
Kokenut sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja, työskennellyt aiemmin mm. Ernst & Youngilla. Mehiläiseen Niklas tuli vuonna 2010 Mediverkon kautta.
Antti Miettinen
Liiketoimintajohtaja, työelämäpalvelut (KTM)
Pitkä kokemus palveluliiketoiminnasta, yritysasiakkaiden palveluiden kehittämisestä ja myynnin johtamisesta mm. IBM:llä ja Ilmarisella. Antti aloitti Mehiläisen palveluksessa vuonna 2015.
Lasse Männistö
Liiketoimintajohtaja, laajat ulkoistukset ja terapiapalvelut (KTM)
Yli vuosikymmenen laaja-alainen kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon johtajana, kehittäjänä ja päättäjänä. Lasse liittyi Mediverkkoon vuonna 2008 ja työskenteli vuodet 2011-2015 kansanedustajana. Mehiläisessä Lasse on työskennellyt vuodesta 2015.
Markku Pikkarainen
Koti- ja hoitajapalvelut (KTM)
Mehiläisessä vuodesta 2015. Yli kymmenen vuoden laaja-alainen kokemus johtamisesta ja toiminnan kehittämisestä kotipalveluiden sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstövuokrauksen kentässä. Työskennellyt aiemmin mm. Attendo Terveyspalveluissa.
Tuomas Polttila
Liiketoimintajohtaja, suun terveys (HLL)
Yli vuosikymmenen kokemus yksityisten ja julkisten terveyspalveluiden kehittämisestä ja johtamisesta. Tuomas tuli Mehiläiseen Mediverkon kautta vuonna 2006.
Andreas Taalas
Lääkärikeskukset, Pohjois-Suomi ja Viro (LL, KTM)
Mehiläisessä Mediverkon kautta vuodesta 2008. Yli kymmenen vuoden monipuolinen kokemus terveyspalveluiden johtamisesta ja tuottamisesta yritys-, yksityis- ja julkisen sektorin asiakkaille. Työskennellyt aiemmin mm. Accenturella.
Joonas Turunen
Perusterveydenhuolto ja lääkäripalvelut (KTM)
Mehiläisessä vuodesta 2016. Laaja kokemus julkisten terveyspalveluiden johtamisesta ja johtotehtävistä julkisella sektorilla. Työskennellyt aiemmin mm. valtioneuvoston kansliassa, valtiovarainministeriössä, eduskunnassa, IBM:llä ja Citibankissa.
Karolus Viitala
Liiketoimintajohtaja, henkilöasiakkaat ja markkinointi (KTM)
Monipuolinen kokemus markkinoinnin johto- ja asiantuntijatehtävistä. Toiminut aiemmin osakkaana ja toimitusjohtajana Bob the Robot -konsernissa, liikkeenjohdon konsulttina McKinsey & Companylla ja markkinointijohtajana Otto Brandtilla. Karolus on työskennellyt Mehiläisessä vuodesta 2020.

Liiketoiminnan tuki

Kalle Alppi
Tietohallintojohtaja (Tietotekniikan insinööri)
Tehokas teknologian ja liiketoiminnan yhdistäjä. Vuoden 2015 CIO, joka on aiemmin toiminut Roviossa ja Keskossa IT-johtajana. Kalle on työskennellyt Mehiläisessä vuodesta 2016 lähtien.
Sami Koski
Lakiasiainjohtaja (Varatuomari)
Pitkä kokemus Mehiläisen lakiasiainjohtajana. Työskenteli aiemmin mm. Kemiralla. Mehiläisessä Sami on työskennellyt vuodesta 2005 lähtien.
Marina Lampinen
Johtaja, yhteiskuntasuhteet ja yritysvastuu (KM)
Monipuolinen kokemus yhteiskunnan eri sektoreilta, mm. yhteiskuntasuhteiden ja vaikuttajaviestinnän neuvonantajana Milttonilla sekä poliittisena avustajana Euroopan parlamentissa. Marina on työskennellyt Mehiläisellä vuodesta 2019 lähtien.
Laura Martinsuo
Viestintäjohtaja (KTM)
Vahva ja kokenut viestinnän ammattilainen. Aiemmin urallaan Laura on toiminut viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä mm. Danske Bankissa ja Sampo Pankissa. Mehiläisessä hän on työskennellyt vuodesta 2015 lähtien.
Tatu Tulokas
Henkilöstöjohtaja (KTM, upseeri)
Monipuolinen kokemus liiketoiminnan-, henkilöstö- ja taloushallinnon johtotehtävistä mm. Diacorilla, Finnairilla sekä Silta Oy:llä. Tatu on työskennellyt Mehiläisessä vuodesta 2018 asti.

Mehiläinen Konserni Oy:n hallitus

Andreas Tallberg
Kauppatieteiden maisteri, Helsingfors Svenska Handelshögskolan
Toimitusjohtaja, G.W. Sohlberg Oy Ab
Puheenjohtaja, Mehiläinen Konserni Oy:n hallitus

Toiminut GWS:n toimitusjohtajana vuodesta 2007, minkä lisäksi Andreas on CapMan Oyj:n hallituksen puheenjohtaja sekä Rothschild Global Advisory:n Senior Advisor. Aiemmin hän on toiminut EQT:n osakkaana sekä mm. Nokian ja Amer Sportsin palveluksessa. Andreas on riippumaton yhtiöstä.

Lave Beck-Friis

KTM Stockholm School of Economicsista
Johtaja, CVC

Lave työskentelee CVC:n Nordic-tiimissä Tukholmasta käsin. Aiemmin urallaan hän on työskennellyt muun muassa H.I.G Capitalilla sekä Blackstone Groupissa.

Tomas Ekman
Maisterin tutkinto Strathclyden ja Chalmersin yliopistoista, MBA (IMD)
Partneri, CVC

Tomas toimii Tukholmasta käsin CVC:n Nordic- ja Healthcare tiimien jäsenenä. Ennen uraansa CVC:llä hän työskenteli muun muassa partnerina 3i:llä, toimitusjohtajana ABB:llä sekä Bain&Companyssä.

Hanna Hartikainen
KTM
Toimitusjohtaja, LähiTapiola Keskinäinen Vahinkovakuutus

Hanna on LähiTapiola Keskinäinen Vahinkovakuutuksen toimitusjohtaja. Luottamustehtävinä hän on Suomen Olympiakomitean hallituksen ja Suomen Golfliiton liittohallituksen puheenjohtaja sekä Golfin edistämissäätön hallituksen puheenjohtaja. Aiemmin hän on toiminut OP-Henkivakuutuksen toimitusjohtajana ja OP –ryhmässä erilaisissa finanssialan johtotehtävissä sekä Hintsa Performancen, Liikennevakuutuskeskuksen ja Markkinointijohdon ryhmä ry:n hallitusten jäsenenä.

Eveliina Huurre
VTM
SVP, vastuullisuusjohtaja, Finnair

Ennen Finnairille siirtymistä toiminut sosiaali- ja terveydenhuollon johtajana lähes 15 vuotta yksityisellä ja julkisella sektorilla mm. Suomen Itsenäisyyden juhlarahastossa, Lahden kaupungin palveluksessa ja Attendolla. Mehiläisen hallituksessa vuodesta 2016 lähtien. Eveliina toimii myös Finnair Flight Academyn, Gofore Oyj:n ja THL-säätiön hallituksissa.

Janne-Olli Järvenpää
KTM Helsingin Kauppakorkeakoulu, MBA (INSEAD)
Toimitusjohtaja, Mehiläinen

Perusti Mediverkon vuonna 2001 ja kasvatti sen yli 2 000 työntekijän yritykseksi ennen yhdistymistä Mehiläiseen vuonna 2015. Mehiläisen toimitusjohtajana Janne-Olli on toiminut vuodesta 2015 alkaen.

Susa Nikula

Kasvatustieteiden maisteri
Henkilöstöjohtaja, LähiTapiola

Ennen toimenkuvaansa LähiTapiolan ihmisistä ja kulttuurista vastaavana johtajana, Susa toimi pitkään S-Ryhmässä HR-johtajana vastaten viimeisimpänä koko S-ryhmän henkilöstötyön kehittämisestä ja ohjauksesta. Hänellä on vahva osaaminen henkilöstön kehittämis- ja valmennustehtävistä sekä liiketoiminnan eri kehittämistoimista Suomessa ja Yhdysvalloissa. Susa on toiminut myös useissa hallitus- ja luottamustehtävissä, muun muassa LähiTapiola Pirkanmaassa, Rantalainen-konsernissa sekä Työeläkeyhtiö Elossa.

Mehiläinen Oy:n hallitus

Janne-Olli Järvenpää
Toimitusjohtaja, Mehiläinen (KTM Helsingin Kauppakorkeakoulu, MBA (INSEAD))
Sami Koski
Lakiasiainjohtaja, Mehiläinen (Varatuomari)
Herkko Soininen
Talous- ja rahoitusjohtaja, Mehiläinen (KTM, DI)

Mehiläinen Oy:n hallitusta valvoo Mehiläinen Konserni Oy:n hallitus.

Mehiläisen omistus

Mehiläisen pääomistaja on CVC Capital Partnersin hallinnoimat rahastot. Mehiläisen omistajiin kuuluvat myös LähiTapiola-ryhmä, Varma, Valtion Eläkerahasto (VER), Ilmarinen, Apteekkien Eläkekassa, Valion Eläkekassa sekä yhtiön johto.

Mehiläinen konsernin emoyhtiö Suomessa on Mehiläinen Konserni Oy. Mehiläinen Konserni Oy:n omistus laskettuna kaikista osakkeista jakautuu pyöristettynä seuraavasti:

CVC Capital Partnersin hallinnoimat rahastot 56 %
LähiTapiola-ryhmä 20 %
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma 8 %
Valtion Eläkerahasto (VER) 5 %
Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen 4 %
Apteekkien Eläkekassa 0,6 %
Valion Eläkekassa 0,4 %
Muut sijoittajat ja yksityishenkilöt yhteensä 6 %