Turun Mehiläiseen Suomen nykyaikaisin magneettikuvausyksikkö

Turun Mehiläiseen on hankittu moderni ja tehokas magneettikuvauslaite. Laitteen valmistaja on General Electric ja malli Signa HDxt 3.0T Advantage Plus. Se on laatuaan ensimmäinen Suomessa. Turun Mehiläisen uudessa magneettikuvausyksikössä tehdään kaikkia tavanomaisia magneettitutkimuksia ja niveltutkimuksia varjoaineella sekä magneettiangiografioita.

- Kyseessä on mittava, noin kahden ja puolen miljoonan euron investointi. Uusi magneettiku-vauslaitteemme on teknisesti viimeistä huutoa ja sen avulla voimme tarjota asiakkaillemme no-peampaa ja monipuolisempaa kuvauspalvelua sekä asiantuntijalääkäreillemme tarkempia kuvia ja enemmän yksityiskohtia, Mehiläinen Turun johtava lääkäri Kari Antila sanoo. - Turun Mehiläisessä on vahvaa ortopedistä ja neurologista osaamista. Uusi kuvausyksikkömme on merkittävä panostus tämän osaamisen ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tavoitteenamme on olla Suomen paras magneettikuvausyksikkö.

Uudella magneettikuvauslaitteella voidaan perinteisten nivelten lisäksi kuvata koko selkäranka, kaulanikamista lantioon asti. Myös aivojen kuvaukset sekä pehmytkudosten kuvaukset ovat keskeisiä tutkimuksia. Samoin vatsan elimet ja suolisto voidaan kuvata.

- Meillä on yksikössä 11 magneettikuvauksen huippuasiantuntijaa. Tietämystä on lähes kaikilta magneettiradiologian aloilta, Antila jatkaa.

Mehiläinen Turun uusi magneettikuvausyksikkö aloitti toimintansa 18.5. 2009.

Lisätietoja:

Kari Antila
Johtava lääkäri
Mehiläinen Turku
Puh. (02) 414 0643
GSM: 0500 224 422
Sähköposti:
etunimi.sukunimi@mehilainen.fi

Turun Mehiläisen magneettikuvausyksikössä toimii 11 magneettiradiologian asiantuntijaa. Edustettuina ovat muskuloskeletaalimagneettiradiologian alalta Seppo Koskinen, Kimmo Mattila, Sami Kajander, Jussi Kankare ja Tomi Pudas, neuromagneettiradiologian alalta Teemu Paavilainen, Riitta Parkkola ja Sami Virtanen, lastenmagneettiradiologian alalta Erkki Svedström, gastroenterologisen magneettiradiologian alalta Juha Ratilainen sekä yleismagneettiradiologian alalta Ariel Koskinen. Yksikön tiimivastaavana toimii röntgenhoitaja Tiina Mäntylä (puh. 050 581 1252).


Uutinen julkaistu 20.5.2009