Terveyskeskus Mehiläiselle korkein viiden tähden arvosana NLY:n koulutuspaikkakyselyssä

Terveyskeskus Mehiläinen sai korkeimman viiden tähden arvosanan Nuorten Lääkärien Yhdistyksen (NLY) vuoden 2021 koulutuspaikkakyselyssä. Upean tuloksen on mahdollistanut pitkäjänteinen työ yleislääketieteeseen erikoistuvien lääkärien koulutuksen kehittämisessä. Mehiläisen Tampereen keskustan terveysasema palkittiin yksityissektorin parhaana koulutuspaikkana Mehiläinen Länsi-Pohja ja Mehiläinen Työelämäpalvelut saivat kiitettävät neljä tähteä.

”Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia koulutuspaikkakyselyn tuloksesta. Laadukkaan koulutuksen toteuttaminen on palkitsevaa ja tärkeää työtä. Olemme tehneet koulutuksen kehittämisen eteen pitkäjänteisesti toimenpiteitä, ja tulos kertoo erikoistuvien lääkäreiden saavan laadukasta ja tarveperusteista ohjausta”, iloitsee Riku Pöyhönen, Mehiläisen julkisten terveyspalvelujen koulutusylilääkäri.

NLY:n palkitseman Terveyskeskus Mehiläisen Tampereen keskustan yksikön vastuulla on 15 000 tamperelaisen julkiset terveysasemapalvelut. Viiden tähden koulutuspaikan toimintaa on kehitetty luomalla ohjaukselle selkeä rakenne erikoistuvien lääkärien toiveita ja tarpeita kuunnellen. Suositteluindeksi NPS (Net Promoter Score) oli Tampereella täydet 100.

”Pyrimme ohjauksissa käsittelemään yleislääketieteen tärkeitä arvoja. Kustannustehokkuuden ja oikeudenmukaisuuden toteutumisen merkitys suurenee sote-menojen kasvaessa ja näistä aiheista olemme käyneet hedelmällisiä ja kriittisiä keskusteluja. Yleislääkärit ovat tässä kehityksessä avainasemassa”, kuvailee Risto Mustalahti, Tampereen keskustan terveyskeskuksen vastaava lääkäri.

”Hoidamme väestöämme ketterästi ja tehokkaasti. Tykkäämme erityisesti kehittää henkilökunnan ideoista yhdessä sujuvia toimintamalleja. Meillä on tiivis ja raja-aidaton henki jatkuvaan keskusteluun ja konsultaation”, Mustalahti kertoo.

Myös Mehiläinen Länsi-Pohja ja Mehiläinen Työelämäpalvelut saivat kiitettävät neljän tähden tulokset.

”Olemme tehneet pitkäjänteisesti työtä myös työterveyshuoltoon erikoistuvien lääkärien tukemisessa. Olemme kiitollisia jokaisesta erikoistuvilta ja kouluttajalääkäreiltä saamastamme kehitysehdotuksesta. Jatkamme aktiivista kehitystyötä ja tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa tarjotaksemme mahdollisuuden kiinnostavaan ja oppimista tukevaan polkuun työterveyslääkäriksi”, sanoo Mehiläisen johtava työterveyslääkäri Annika Jalli.

Mehiläisellä laajasti koulutuspaikkoja ympäri Suomen

Mehiläinen osallistuu työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkärikoulutukseen tarjoamalla laadukkaita ja monipuolisia koulutuspaikkoja ympäri Suomen. Sekä työterveyshuollon että yleislääketieteen erikoistumista varten on rakennettu omat Mehiläisen Tieto ja Taito erkoistumiskoulutuskokonaisuudet, joissa yhteisten koulutusten ja tiiviin kollegatuen lisäksi kullekin erikoistujalle on mahdollista suunnitella yksilöllinen, laadukas ja monipuolinen kokonaisuus.

Keskeinen osa koulutuskokonaisuuksia ovat yliopistojen määrittämät vaatimukset. Mehiläinen toimii koulutustoiminnassaan yhteistyössä tiedekuntien kanssa ja kehittää monipuolisesti koulutuksiaan vastaamaan erikoistujien, palvelujärjestelmän ja yliopistojen tarpeisiin.

Mehiläisen julkisissa terveyspalveluissa oli viime vuonna yhteensä 16 koulutusterveysasemaa, 31 kouluttajalääkäriä ja 51 koulutettavaa. Mehiläinen Länsi-Pohja Oy tarjoaa laajasti erikoistumispaikkoja paitsi perusterveydenhuollossa, myös Länsi-Pohjan keskussairaalassa noin 20 erikoisalalla. Työelämäpalveluissa oli puolestaan noin 50 kouluttavaa toimipistettä, 110 koulutettavaa ja vajaa 40 kouluttajalääkäriä.

Verkkokysely toteutettiin Nuorten Lääkärien Yhdistyksen ja Suomen Lääkäriliiton yhteistyönä marraskuussa 2021. Kohderyhmänä olivat yleislääketieteen erityiskoulutusta tai erikoislääkärikoulutusta suorittavat eli ammatillisessa jatkokoulutuksessa olevat lääkärit. Vastaajia oli yhteensä 1557. Kysely oli viides perättäinen. Asteikkona toimi 1-5 tähteä. ​​ Koulutuspaikkakyselyn tulokset Nuorten Lääkärien Yhdistyksen sivuilla: Tulokset 2021 - NLY 


Uutinen julkaistu 26.1.2022