Tärkeä vahvistus Mehiläisen koronapandemiaryhmään

Mehiläisen pandemiaryhmän ulkopuolisena konsulttina on aloittanut professori Simo Nikkari. Nikkari on kliinisen mikrobiologian ja hallinnon erikoislääkäri sekä lääketieteellisen mikrobiologian dosentti. Nikkari on johtanut biologisten uhkien osaamiskeskusta sekä edistänyt Suomen edustajana maailmanlaajuisen terveysturvallisuusohjelmaan kuuluvien ulkoisten maa-arvioiden kehitystyötä yhdessä WHO:n ja muiden kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

- Halusimme vahvistaa entisestään Mehiläisen kyvykkyyttä vastata koronapandemian tuomiin vakaviin haasteisiin ja turvata asiakkaamme ja henkilökuntamme kaikissa tilanteissa. Simo Nikkarin erityisosaaminen hengitystieinfektioiden, niiden diagnostiikan sekä biologisten uhka-agenssien varautumisen suhteen tuo Mehiläiselle ja Mehiläisen asiakkaille merkittävää lisäarvoa, toteaa julkisten terveyspalveluiden toimialajohtaja Markku Näreneva alkaneesta yhteistyöstä Nikkarin kanssa.

- Valtakunnallisena ja isona toimijana Mehiläisellä on suuri vastuu koronapandemian torjumisessa yhdessä julkisen sektorin kanssa. Konsultaatiotuki Mehiläisen lääketieteellisen johdolle on tärkeää ja vaikuttavaa työtä nykyisen koronapandemian taltuttamiseksi, sanoo Simo Nikkari.

Mehiläinen on valmistautunut omalta osaltaan pandemian hoitoon hyvissä ajoin pitkin talvea. Yhtiö toimii hyvässä yhteistyössä ja jatkuvassa dialogissa viranomaisten kanssa ja julkaisee ajankohtaista tietoa valmistautumisesta säännöllisesti verkkosivuillaan.

Lisätietoja:

  • Markku Näreneva, toimialajohtaja, julkiset terveyspalvelut
  • Kaisla Lahdensuo, lääketieteellinen johtaja
  • Yhteydenotot Mehiläisen viestinnän Laura Martinsuon kautta: p. 040 1962 892, laura.martinsuo@mehilainen.fi

Uutinen julkaistu 24.3.2020