Suomen tunnetuin ja arvostetuin terveyspalvelukonserni Mehiläinen kasvoi vahvasti vuonna 2008

Vuosi 2009 on Mehiläisessä juhlan aikaa, kun yritys täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Mehiläisen perustivat 1909 Helsingissä neljä suomenkielistä ja -mielistä lääkäriä. He halusivat helpottaa erityisesti suomenkielisten potilaiden pääsyä sairaalaan ja luoda työpaikkoja lääkäreille ja hoitajille. Nyt 100 vuotta myöhemmin Mehiläinen-konserni on Suomen tunnetuin ja arvostetuin terveyspalveluyritys, johon kuuluu tällä hetkellä 19 täyden palvelun lääkärikeskusta, 26 palveluverkostoa täydentävää työterveysyksikköä ja 8 sairaalaa. Viime vuonna Mehiläinen-konsernissa oli yli 2,1 asiakaskäyntiä, joista yli 1.2 miljoonaa oli lääkärissäkäyntejä. Mehiläinen vastaa yli 215.000 suomalaisen työterveyshuollosta. Carema-nimellä tuotetaan terveys- ja hoivapalveluja julkiselle sektorille ja vuoden alusta Carema on vastannut Karjaan asukkaiden perusterveydenhuollosta ja kotihoidosta. Paljon on siis ehtinyt tapahtua 100 vuoden aikana.

Vuonna 2008 jatkettiin merkittäviä panostuksia Mehiläisen valtakunnallisen palveluverkoston kehittämiseksi. Panostukset palveluiden saatavuudessa ja laadukkuudessa johtivat edelleen jatkuneeseen kysynnän kasvuun. Kasvu pohjautui voimakkaasti markkinaosuuden kasvuun. Mehiläinen-konsernin liikevaihto kasvoi 16,1 % nousten 136,3 miljoonaan euroon (2007: 117,4 miljoonaa euroa). Orgaaninen kasvu jatkui vahvana ja oli 14,4 %. Lääkärissäkäyntimäärät kasvoivat 8,5 % edelliseen vuoteen verrattuna ja työterveysasiakasmäärät kasvoivat vuoden aikana historiallisen voimakkaasti yli 20 %. Useat suuret valtakunnalliset asiakasyritykset keskittivät työterveyspalveluostonsa Mehiläiseen.

Mehiläisen keskeiset vahvuudet ovat Suomen tunnetuin terveydenhuollon brändi, maanlaajuinen ja integroitu palveluverkosto, erinomaiset liikepaikat, palveluiden nopean ja laajan saatavuuden turvaavat riittävän kokoiset palveluyksiköt, ja kattavat ja korkealuokkaiset palvelut.

Mehiläinen täyttää marraskuun 6. päivänä 100 vuotta. Tulemme juhlistamaan tätä vuotta monin eri tavoin ympäri Suomea. Järjestämme muun muassa Mehiläinen 100 vuotta -kiertueen, joka vierailee vuoden aikana kaikilla paikkakunnilla, joissa on Mehiläinen. Tulemme myös julkaisemaan syksyllä Mehiläisen satavuotista taivalta valottavan juhlakirjan. Juhlavuotemme tulee huipentumaan marraskuun 6. päivänä Finlandia-talossa järjestettävään juhlavuoden pääjuhlaan.

Sata vuotta täyttävä Mehiläinen voi hyvin ja kehittyy jatkossakin vahvasti!

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Matti Bergendahl, puh. 040 833 5461
talousjohtaja Teemu Annala, puh. 040 533 7568 (lomalla vko 9)

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuoltopalvelujen tuottaja Suomessa. Vuonna 1909 perustetun konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli 136,3 miljoonaa euroa. Mehiläisessä työskentelee 1 350 henkilöä ja 1 850 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläisen palveluverkostoon kuuluu yhteensä 19 lääkärikeskusta, työterveyden palvelupisteet sekä 8 sairaalaa. Mehiläinen-konserni toimii Suomessa Mehiläinen-nimellä yksityisrahoitteisella markkinalla ja Carema-nimellä julkisrahoitteisella markkinalla. Julkisrahoitteisella markkinalla Mehiläinen-konserniin kuuluu mm. 2 hoivakotia ja vuoden 2009 alussa konserni aloitti tuottamaan Karjaan kaupungin perusterveydenhuollon ja kotihoidon palvelut. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka omistaa myös Ruotsin johtavan yksityisen terveydenhuollon palveluntuottajan, Carema Vård och Omsorg AB:n. Mehiläinen ja Carema muodostavat kokonaisuuden, jonka liikevaihto on yli 600 miljoonaa euroa ja joka on yksi Euroopan merkittävimmistä terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista.


Uutinen julkaistu 25.2.2009