Silmien taittovirhettä korjaava läpätön laserleikkaustekniikka käyttöön Mehiläinen Ympyrätalossa

SMILE-lasertekniikassa sarveiskalvon pintakerrokseen ei kosketa

Uusi silmäkirurgitiimi aloittaa Mehiläinen Ympyrätalossa taittovirheleikkaukset huhtikuun alussa. Silmäkirurgi Kimmo Liesto ja silmätautien erikoislääkäri Jouko Rinta-Rahko aloittavat läpättömän taittovirhettä korjaavan leikkaustekniikan käytön Mehiläinen Ympyrätalossa huhtikuussa.

Liesto ja Rinta-Rahko käyttävät edistyksellisintä SMILE-tekniikkaa (Small Incision Lenticule Extraction). Lisäksi osalle ikänäköisistä tarjotaan Supracor-leikkausta, jolla voidaan hoitaa taittovirhettä ja ikänäköisyyttä samanaikaisesti. Perusteellisen ja kattavan esitutkimuksen yhteydessä toimenpide suunnitellaan ja asiakkaalle valitaan parhaiten soveltuva nykyaikainen hoitomenetelmä.

SMILE-tekniikassa sarveiskalvon pintakerros jää pääosin ehjäksi. SMILE-tekniikka toteutetaan kohdistamalla laserimpulsseja sarveiskalvon sisään siten, että sarveiskalvon solukosta erottuu ohut yksiköllisen taittovirheen mukaisesti muotoiltu solukerros eli ns. lentikkeli. Lentikkelin poistaminen sarveiskalvon reunaan tehdyn aukon kautta poistaa taittovirheen. Perinteisempi taittovirheen laserkorjaus eli LASIK poistaa edellä mainitun solukerrostuman kun sarveiskalvon ylimmät kerrokset ovat käännetty läppänä laseroinnin edestä pois.

SMILE-tekniikka sopii erityisesti henkilöille joilla on luonnostaan heikompi sarveiskalvo tai heillä on työn tai harrastusten vuoksi suurempi silmätapaturmariski. Toipuminen SMILE-tekniikalla tehdystä taittovirheleikkauksesta on nopeaa, lähes oireetonta ja sarveiskalvon pinnan ehjänä säilyminen vähentää toisinaan esiintyvää kuivasilmäongelmaa taittovirhekirurgiasta toipumisen yhteydessä.

Mehiläisessä silmien taittovirhekirurgiaa tehdään Helsingissä Ympyrätalossa (huhtikuusta 2013 alkaen), Jyväskylässä sekä Oulussa.

Mehiläisessä on käytössä kaikki taittovirhekirurgian menetelmät: SMILE ja Supracor (ainoastaan Mehiläinen Ympyrätalossa), Femto-Lasik ja PRK joista valitaan yksilöllisesti asiakkaalle parhaiten sopiva menetelmä.

Lisätietoja:

Pääkaupunkiseudun aluejohtaja, Johanna Asklöf p. 050 4450 502


Uutinen julkaistu 8.2.2013