Selvitys: Mehiläisen ylläpitämillä terveysasemilla nopeimmin hoitoon Espoossa – erinomainen sijoitus myös pääkaupunkiseudun vertailussa

Ylen tekemän selvityksen  mukaan asiakkaat pääsevät Mehiläisen ylläpitämillä terveysasemilla nopeimmin lääkärin vastaanotolle Espoossa. Oma Lääkärisi Espoontori ja Oma Lääkärisi Matinkylä (ent. Oma Lääkärisi Iso Omena) menestyvät erinomaisesti myös koko pääkaupunkiseudun terveysasemien vertailussa.

Lääkärin vastaanottojen saatavuutta mitataan niin sanotulla T3-mittarilla. Luku on mediaani kaikkien asemalla työskentelevien lääkäreiden kolmannesta vapaasta vastaanottoajasta. Mitä pienempi luku on, sen parempi.

Alkuvuoden T3 lääkärille on ollut Espoon kaupungin tilaston mukaan Mehiläisen ylläpitämillä Espoon kaupungin terveysasemilla erinomainen: Oma Lääkärisi Espoontorilla keskimäärin 3 vuorokautta ja Oma Lääkärisi Matinkylässä (ent. Oma Lääkärisi Iso Omena) keskimäärin 7 vuorokautta. Kaikkien Espoon terveysasemien keskiarvo vastaavana aikana on ollut 16 vuorokautta.

- Julkisten Oma Lääkärisi -terveysasemien toiminta on suunniteltu asiakaslähtöisesti ja palveluiden saatavuus on yksi tärkeimmistä mittareistamme. Oma Lääkärisi -terveysasemat omaksi julkiseksi terveysasemaksi valinneilla asiakkailla on myös Digiklinikan palvelut maksutta käytössä OmaMehiläinen-sovelluksen tai verkkopalvelun kautta. Tämä parantaa entuudestaan palveluiden saatavuutta ja asioinnin helppoutta, kuvailee Mehiläisen julkisista terveyspalveluista vastaava johtaja Markku Näreneva.

- Olemme kehittäneet terveysasemapalveluita yhdessä Espoon kaupungin kanssa jo useiden vuosien ajan. Tulokset raportoidaan avoimesti ja positiivinen sparraava kilpailu on parantanut ja kehittänyt molempien toimintaa, Näreneva sanoo.

Ylen selvityksessä olleessa koko pääkaupunkiseudun terveysasemien vertailussa Oma Lääkärisi Espoontori sijoittui sijalle 3. ja Oma Lääkärisi Matinkylä (ent. Oma Lääkärisi Iso Omena) sijalle 7.

Kaikilla espoolaisilla mahdollisuus valita terveysasemansa

Jokainen espoolainen voi halutessaan vaihtaa Mehiläisen Oma Lääkärisi -terveysaseman omaksi terveysasemakseen. Ohjeet vaihtamiseen löytyvät Oma Lääkärisi -asemien verkkosivujen kautta osoitteessa espoo.omalaakarisi.fi.

Yllä olevan kuvan lähde: Espoon kaupunki. Ylen selvitys  on julkaistu 26.3.2019 osoitteessa yle.fi.


Uutinen julkaistu 27.3.2019