Oulun Mehiläinen laittoi hyvän kiertämään - Lääkärit lahjoittavat maksuttomia aikoja vähävaraisille

Mehiläisen Oulun lääkärikeskus haluaa tukea kaikkein heikoimmassa asemassa olevia oululaisia tarjoamalla heille maksuttomia lääkäriaikoja. Ajat jaetaan Oulun tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön kautta.

Tarjolla on aikoja yleislääkärille, lastenkirurgille, naistentautien erikoislääkärille, lastentautien erikoislääkärille, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille, ihotautien erikoislääkärille ja puheterapeutille. Aikoja on rajallinen määrä ja ne oikeuttavat yhteen lääkärikäyntiin. Käynnin yhteydessä lääkäri ei peri palkkiota, eikä Mehiläinen toimistokuluja. Mahdolliset lisätutkimukset eivät sisälly maksuttomaan kertakäyntiin. Aikoja voi tiedustella Oulun tuomiokirkkoseurakunnasta maanantaisin kello 9-11.

Oulun tuomiokirkkoseurakunta valikoitui avun välittäjäksi, koska mukaan lähteneet asiantuntijat halusivat olla varmoja siitä, että apu tavoittaa sitä eniten tarvitsevat.

”Idea lähti liikkeelle Facebookissa pyörineestä Laita hyvä kiertämään-kampanjasta. Mietimme omassa työyhteisössämme, miten me voisimme laittaa hyvän kiertämään. On paljon ihmisiä, joiden on tällä hetkellä vaikea päästä lääkäriin”, kertoo lähihoitaja Anu Jutila Oulun lääkärikeskus Mehiläisestä.


Uutinen julkaistu 18.2.2015