OmaTyöterveys-puhelinpalvelu käyttöön koko Postissa – ammattilaisen apua jo sairauden alkuvaiheessa

Posti ottaa 1. lokakuuta käyttöön koko henkilöstölle OmaTyöterveys -puhelinpalvelun, joka toteutetaan yhteistyössä Mehiläisen kanssa. Puhelinpalvelun kautta sairastunut saa nopeasti keskusteluyhteyden terveydenhuollon ammattilaisiin jo sairauden alkuvaiheessa.

OmaTyöterveys-puhelinpalvelun avulla sairastuneelle voidaan tehdä puhelun aikana kartoitus lääkärissä käynnin tarpeesta ja tehdä tarvittaessa ajanvaraus työterveyshuollon vastaanotolle tai esimerkiksi nuhakuumeen osalta myöntää 1-3 päivän poissaolo päivä kerrallaan.

Toipumisen voi aloittaa kotona jo flunssan ensipäivinä

Puhelinpalvelun etuna on, että sairastuneen ei tarvitse esimerkiksi flunssaisena matkustaa käydäkseen työterveyshuollon vastaanotolla, vaan hän voi aloittaa toipumisen kotona. Sairausloman hyväksyvälle esimiehelle puhelinpalvelu antaa varmuuden siitä, että henkilöstö on saanut asianmukaista ohjausta sairauden osalta.

OmaTyöterveys-puhelinpalvelun kautta saa apua myös työ- ja vapaa-ajan tapaturmatapauksissa sekä terveysneuvontaa omaan terveyteen ja työkykyyn liittyvissä asioissa.

Taustalla onnistunut kokeilu terveyspuhelimen käytöstä

- Saimme hyviä kokemuksia ja palautetta terveyspuhelinpilotista, johon osallistui reilun vuoden ajan noin 5000 Postin tuotannollista työntekijää. Nyt otamme käyttöön vastaavan palvelun koko Postin henkilöstölle, kertoo henkilöstöjohtaja Jaana Jokinen.

OmaTyöterveys-puhelinpalvelu on käytössä koko Suomessa ja auki vuoden jokaisena päivänä kello 5 - 20.

- Puhelinpalvelukanavaa käyttävien asiakkaidemme henkilöstön palautteet ovat olleet positiivisia. Ne ovat liittyneet erityisesti palvelun saatavuuden parantumiseen myös viikonloppuisin sekä nopeaan, puhelimitse saatavilla olevaan ammattilaisen apuun ja hoidon tarpeen arviointiin. Kehitämme palvelua edelleen palautteiden pohjalta, sanoo liiketoimintajohtaja Antti Miettinen Mehiläisen Työelämäpalveluista.

OmaTyöterveys-puhelinpalvelun tuottaa Mehiläinen, joka jatkaa Postin työterveyshuollon kumppanina myös vuosina 2017 - 2019.


Uutinen julkaistu 26.9.2016