Muutoksia Mehiläisen johdossa

Matti Bergendahl keskittyy emoyhtiö Ambean toimitusjohtajan tehtävään,
Kai Vesterinen Mehiläisen vt. toimitusjohtajaksi

Mehiläisen toimitusjohtaja Matti Bergendahl keskittyy jatkossa Mehiläisen emokonserni Ambea AB:n toimitusjohtajuuteen. Bergendahl on toiminut toukokuun 2010 lopulta lähtien myös Mehiläisen emoyhtiö Ambea AB:n toimitusjohtajana. Mehiläisen vt. toimitusjohtajaksi on 15.6.2011 alkaen nimitetty Mehiläisen lääkärikeskuspalveluiden liiketoimintajohtaja Kai Vesterinen. Mehiläinen Oy:n toimitusjohtajan hakuprosessi on käynnistetty. Matti Bergendahl jatkaa Mehiläinen Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

"Olen toiminut Mehiläisessä vuoden 2002 alusta alkaen ja toimitusjohtajana lokakuun 2005 alusta alkaen. Olen saanut seurata suomalaista sosiaali- ja terveyshuollon kenttää upealta näköalapaikalta lähes vuosikymmenen ajan. Ambean kehitys vaatii yhä enemmän panostani ja siksi on aika irrottautua Mehiläisen toimitusjohtajan tehtävästä ja keskittyä täysipäiväisesti Ambeaan, ja muun muassa Ruotsin liiketoimintojen kehittämiseen", toteaa Matti Bergendahl.

"Tartun ilolla ja mielenkiinnolla tilaisuuteen luotsata Mehiläistä siirtymävaiheen läpi, kunnes uusi toimitusjohtaja on nimitetty. Yhdessä ainutlaatuisen ja asiantuntevan henkilöstön ja ammatinharjoittajakunnan kanssa jatkamme Mehiläisen kehittämistä täynnä intoa ja upeita tavoitteita. Haluamme tarjota odotuksia ylittävää palvelua sosiaali- ja terveyspalveluissa kaikille asiakkaillemme ja kehittää myös toimialaamme eteenpäin. Tällä vastuullisella työllämme on hallituksen ja omistajien tuki", kertoo Kai Vesterinen, joka jatkaa myös lääkärikeskuspalveluiden liiketoimintajohtajana.

Mehiläinen Oy:n toimitusjohtajan hakuprosessi on käynnistetty. Mehiläisen uuden toimitusjohtajan aloitettua tehtävässä Kai Vesterinen palaa lääkärikeskuspalveluiden liiketoimintajohtajaksi. Matti Bergendahl jatkaa Ambea AB:n toimitusjohtajan työn lisäksi Mehiläinen Oy:n sekä Mehiläisen sisaryritysten, ruotsalaisten Carema Caren ja Carema Sjukvårdin, hallitusten puheenjohtajana.

Lisätietoja antavat:

Matti Bergendahl, toimitusjohtaja Ambea AB, puh 040 833 54 61

Kai Vesterinen, vt. toimitusjohtaja Mehiläinen Oy, puh 040 545 92 59

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä on noin 2 000 työntekijää ja 1 900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli 193 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista sosiaali- ja terveyspalvelukonserneista


Uutinen julkaistu 15.6.2011