Mehiläisen vuokralääkäreiden laskutus vankiloissa

Mehiläinen haluaa oikaista Ylen sunnuntaina 11.10.2015 julkaisemaa uutista, jossa kerrottiin Mehiläisen laskuttaneen vuokralääkäreistään korkeampaa hintaa kuin oli sovittu sekä syyllistyneen kiristämiseen. Artikkelia varten oli haastateltu Heikki Vartiaista (Suomen vankiloiden johtava yliläkääri) sekä Markku Näreneva (johtaja, perusterveydenhuolto ja kunta-asiakkaat).

Mehiläinen on tuottanut lääkäri-, hammaslääkäri- ja hoitajasijaispalveluita vankiloiden poliklinikoille valtakunnallisesti vuodesta 2011 osana julkisesti kilpailutettua valtakunnallista sopimusta. Aikaisemmin Mehiläinen on tuottanut vankiloiden palvelut toimitustakuullisina tarkoittaen sitä, että se takaa lääkärin aina kaikkiin tilattuihin vuoroihin ja esimerkiksi lääkärin sairastuessa toimittaa paikalle sijaisen. Toimitustakuullisen palvelun hinta on korkeampi.

Syksyllä 2014 järjestettiin uusi julkinen tarjouskilpailutus. Mehiläinen jatkoi palveluntuotantoa toimitustakuullisena kuten aiemmin. Vankilan osapuolten tahtotila kuitenkin muuttui ja he halusivat tilata palvelun ilman takuuta. Asia tuli Mehiläisen tietoon toukokuussa, jolloin se muutti palvelutuotantoa ja laskutusta. Mehiläinen on toiminut sopimuksen ehtojen mukaan niin hinnoittelussa kuin palvelutuotannossa. Mitään uhkausta ja kiristystä lääkäreiden vankiloista poisvetämiselle ei ole missään vaiheessa ollut.

Mehiläinen on sopinut, että palvelu tuotetaan jatkossa ilman toimitustakuuta ja on hyvittänyt 1.3. – 15.5.2015 ajanjakson laskutuksen välittömästi. Yhteistyö jatkuu hyvässä hengessä pitkäaikaisen kumppanin kanssa. Palvelutuotanto on jatkunut koko ajan normaalisti sopimuksen mukaisesti.

Lisätiedot:

Mehiläinen Oy, Markku Näreneva, johtaja, perusterveydenhuolto ja kunta-asiakkaat, puh. 044 598 6560

Mehiläinen-konserni on tunnettu ja arvostettu yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Suomessa. Mehiläinen ja siihen vuonna 2015 yhdistynyt Mediverkko tarjoavat laaja-alaisimmat palvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Mehiläisessä ja Mediverkossa palveluita tuottaa yhteensä noin 9 000 työntekijää ja ammatinharjoittajaa


Uutinen julkaistu 12.10.2015