Mehiläisen uusi OmaMehiläinen-palvelu tuo asiakkaan terveystiedot verkkoon

Sosiaali- ja terveyspalvelukonserni Mehiläinen avaa 30.8.2012 kaikille avoimen ja maksuttoman OmaMehiläinen-verkkopalvelun. OmaMehiläinen-palveluun kirjautunut asiakas voi seurata käyntitietojaan Mehiläisessä, tarkastella laboratoriotuloksiaan, rokotustietojaan ja tutkimuslähetteitään. OmaMehiläinen-palvelun perheprofiiliin on mahdollista liittää myös läheiset, muun muassa omat lapset, mikä mahdollistaa koko perheen terveysasioiden seurannan helposti ja turvallisesti verkossa.

OmaMehiläinen-verkkopalveluun kirjautuvat automaattisesti kaikissa Mehiläisen yksiköissä missä tahansa Suomessa toteutuneet käyntitiedot. Asiakas voi itse täydentää omia terveystietojaan palvelussa automaattisesti näkyvien tietojen lisäksi. Käyttäjäystävälliseen OmaMehiläinen-palveluun voi lisätä muun muassa verenpaineen ja painon seurantatietoja. Lisäksi OmaMehiläinen muistuttaa varatun lääkärikäynnin lähestymisestä ja Mehiläisessä annettujen lääkemääräyksien vanhenemisesta.

”Mehiläinen on aktiivisesti mukana terveyspalvelualan verkkopalveluiden ja tietojärjestelmien kehittämisessä sekä seuraa kansallisten verkkopalveluhankkeiden etenemistä tiiviisti. OmaMehiläinen-verkkopalvelu on mielestämme erinomainen esimerkki terveydenhuollon reaaliaikaisesta, asiakaslähtöisestä ja kehittyvästä verkkopalvelusta, jota kohden myös kansallisella tasolla ollaan menossa”, kertoo Kai Vesterinen, Mehiläisen lääkärikeskus- ja sairaalapalveluiden liiketoimintajohtaja.

”Mehiläisen yli 2,5 miljoonaa asiakasta saavat rekisteröitymällä OmaMehiläiseen käyntitietonsa ja tutkimustuloksensa näkyviin helppokäyttöiseen ja turvalliseen palveluumme. Tämä lisää läpinäkyvyyttä asiakkaan ja hoitohenkilökunnan välillä”, jatkaa Vesterinen.

OmaMehiläiseen kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, jolloin palvelun käyttäminen on vahvan tunnistautumisen jälkeen turvallista. Palvelu toimii suojatussa yhteydessä, eivätkä järjestelmässä olevat omat tiedot näy muille käyttäjille ilman käyttäjän erillistä henkilökohtaista suostumusta. OmaMehiläisessä lapsen huoltaja voi liittää alle 12-vuotiaan lapsen omaan perheprofiiliinsa, jolloin myös lapsen käyntitiedot Mehiläisessä näkyvät lapsen huoltajalle. Palvelu tarkastaa huoltajuuden automaattisesti Väestörekisterikeskuksesta. Muiden perheenjäsenten ja lähimmäisten lisääminen perheprofiiliin vaatii lisättävän henkilön suostumuksen.

Yksityisasiakkaille maksuton OmaMehiläinen-palvelu tarjoaa Mehiläisen Työelämäpalveluiden asiakkaille tietoturvallisen viestintäkanavan asiakasyrityksille nimettyjen työterveyslääkäreiden ja -hoitajien kanssa. OmaMehiläinen-palvelu noudattaa Työelämäpalveluiden osalta asiakasyritysten sopimusehtoja ja hinnastoa.

OmaMehiläistä kehitetään jatkossakin asiakkaiden tarpeisiin vahvasti nojaten. OmaMehiläisen käyttö ei edellytä Mehiläisen asiakkuutta, palvelu on kaikkien käytettävissä.

OmaMehiläinen aukeaa 30.8.2012 klo 12 osoitteessa http://www.omamehilainen.fi/. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla.

Lisätietoja:
Kai Vesterinen, Mehiläinen Oy, liiketoimintajohtaja, lääkärikeskus- ja sairaalapalvelut, p. 040 545 9259


Uutinen julkaistu 30.8.2012