Mehiläisen uusi hoivakoti Kouvolassa on suunniteltu ja rakennettu uuden ajan ikääntyneiden hoivakodiksi

Mehiläisen uusi Koskikoti Myllykosken Piriläntiellä avaa ovensa syyskuussa Kouvolan kaupungin ikäihmisille. Koskikodissa on 61 huonetta, joista 6 huonetta on kahden hengen huoneita. Yhteensä asukaspaikkoja on 67. Uudet asukkaat muuttavat pääosin Kouvolan kaupungin Keltakankaan hoivaosastolta syyskuun aikana. Hoivakodin suunnittelussa on huomioitu muistisairaiden ja liikuntarajoitteisten asukkaiden erityistarpeet sekä ympäristönäkökulmat. Koskikoti työllistää 40 työntekijää.

Kouvolan Koskikodin suunnitteluvaiheessa Mehiläinen on huomioinut ikääntyneiden hoidon erityistarpeet laaja-alaisesti. Tiloissa käytetyt sisustusvärit auttavat iäkästä asukasta tunnistamaan yhteiset tilat ja oman huoneensa mahdollisimman hyvin. Asukkaiden yhteiset tilat on suunniteltu mahdollisimman toimiviksi ja esteettömiksi ja siten, että hoitohenkilökunta voi osallistua asukkaiden arkeen mahdollisimman paljon. Koskikodin monitoimitilassa asukkaat ja omaiset voivat järjestää yhteisiä tilaisuuksia, kuten syntymäpäiväjuhlia. Omaiset ovat tervetulleita viettämään aikaa Koskikotiin, esimerkiksi kahville Koskikodin tiloihin.

- Haluamme tarjota asukkaillemme hyvän arjen. Hyvä arki rakentuu usein varsin pienistä asioista, jotka haluamme huomioida yksilöllisesti. Jokaisen asukkaan hoitosuunnitelmissa ja päivittäisessä hoidossa huomioidaan myös nämä tärkeimmät pienet asiat. Hoivan ja kuntoutuksen edistymisestä ja tavoitteista käymme säännöllisiä keskusteluita asukkaiden lisäksi omaisten ja Kouvolan kaupungin kanssa. Seuraamme jokaisen asukkaan ja koko Koskikodin kohdalla hoidollisilla mittareilla hoidon laatua ja vaikuttavuutta, kertoo Koskikodin yksikönjohtaja Saila Partanen Mehiläisestä.

- Keltakankaan hoivakodin toiminnan päättyminen ja vastaavasti asukkaiden siirtyminen Koskikotiin perustuu valtuuston hyväksymään Ikäihmisten palveluverkkosuunnitelmaan 2011-2014. Suunnitelman tavoitteena on purkaa laitosmaista rakennetta ja kehittää varhaisen tuen ja ennakoivan työn toteutusta ja sisältöä sekä kehittää kotihoidon toimintatapaa. Palveluiden rakenteen uudistamisella vastataan vanhuspalvelulain ja sekä valmisteilla olevan ikäihmisten palvelujen laatusuosituksen linjauksiin. Ikäihmisten palveluiden toteutuksessa tarvitaan monialaista kumppanuutta ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, sanoo Arja Kumpu, ikääntyneiden palveluiden johtaja Kouvolan kaupungista.

Mehiläinen valittiin Kouvolan kaupungin kumppaniksi ikääntyneiden hoivapalveluissa julkisen kilpailutuksen kautta vuonna 2011. Koskikodin lisäksi kaupunki rakennuttaa yhdessä Mehiläisen kanssa Kuusankoskelle uuden 66 asukkaan hoivakodin, jonka on määrä avautua vuoden 2014 alkupuolella. Kuusankosken hoivakoti tulee niin ikään työllistämään 40 henkilöä.

Lisätietoja:
Saila Partanen, yksikönjohtaja Mehiläinen ikääntyneiden palvelut, p. 050 543 7642
Arja Kumpu, ikääntyneiden palveluiden johtaja, Kouvolan kaupunki, p. 020 615 7429

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 6 000 ammattilaista. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli 256.4 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista. www.mehiläinen.fi


Uutinen julkaistu 29.8.2013