Mehiläisen uusi hoivakoti Karkkilassa valmiina vastaanottamaan uudet asukkaat

Mehiläisen rakennuttama upouusi hoivakoti, Maariankoti, avaa ovensa marraskuun alussa Karkkilassa. Maariankoti on suunniteltu ja rakennettu uuden ajan hoivakodiksi palvelemaan Karviaisen alueen ikäihmisiä. Maariankodin suunnitteluvaiheessa Mehiläinen on huomioinut tarkasti ikääntyneiden asumisen ja hoidon erityistarpeet.

Uudet asukkaat muuttavat Maariankotiin pääosin toimintansa lopettavista Nyhkäläkodista ja Marjaanakodista sekä ympäristökuntien hoivakodeista. Hoivakodissa on 62 tilavaa ja valoisaa asukashuonetta, jotka soveltuvat hyvin myös pariskuntien ja lyhytaikaista hoitoa tarvitsevien henkilöiden tehostettuun palveluasumiseen. Suunnittelussa on huomioitu muistisairaiden ja liikuntarajoitteisten asukkaiden erityistarpeet sekä ympäristönäkökulmat.

Tavoitteena elämänmakuinen ja turvallinen arki

Hoivakodin tiloissa käytetty värimaailma auttaa ikääntynyttä asukasta tunnistamaan yhteiset tilat ja oman huoneensa mahdollisimman hyvin. Asukkaiden yhteisten tilojen suunnittelussa on huomioitu tilojen sijainti, esteettömyys sekä hoitohenkilökunnan mahdollisuus osallistua asukkaiden arkeen mahdollisimman paljon. Monitoimitila tarjoaa hyvät mahdollisuudet erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen, jotka edesauttavat muun muassa asukkaiden ja omaisten yhdessäoloa. Omaiset ovat tervetulleita viettämään aikaa Maariankotiin esimerkiksi päiväkahville ja yhteisiin virkistyshetkiin.

- Yhteinen tahtotilamme on tarjota Maariankodin asukkaille elämänmakuinen arki, jossa he kokevat turvallisuutta, luottamusta ja saavat elää ympäristössä, joka tuntuu kuin omalta kodilta. Kodin yhteiset virkistyshetket, maistuva kotiruoka, päivittäiset ulkoilumahdollisuudet ja henkilökunnan lämmin ja välittävä suhtautuminen asukkaaseen ovat esimerkkejä asioista, joissa me haluamme onnistua erityisen hyvin, sanoo Mehiläisen Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf.

- Hyvän ja laadukkaan hoito- ja hoivatyön varmistamiseksi huolehdimme ammatillisen henkilöstömme suunnitelmallisesta kouluttamisesta, seuraamme hoidon laatua ja vaikuttavuutta hoidollisten mittareiden avulla sekä käymme säännöllisiä keskusteluja hoivan ja kuntoutuksen edistymisestä ja tavoitteiden toteutumisesta asukkaan, omaisten ja asukkaat sijoittavan Karviaisten perusturvakuntayhtymän edustajien kanssa, Asklöf kertoo.

Esteettömyys, turvallisuus ja laatu

Olemme tyytyväisiä saadessamme uuden palveluntuottajan Karkkilaan. Uusi hoivakoti tuo tehostetun palveluasumisen Karkkilassa uudelle aikakaudelle. Esteettömyys, turvallisuus ja laatu korostuvat uudessa hoivakodissa. Ikäihmisen palvelurakennetta pyritään muuttamaan laitospainotteisuudesta kodinomaisiin ratkaisuihin ja uusi hoivakoti on osa tätä palvelurakennemuutosta, perusturvakuntayhtymä-Karviaisen ikäkeskuspäällikkö Raija Salmi sanoo.

Mehiläinen valittiin perusturvakuntayhtymä Karviaisten tehostetun asumispalvelun sopimus-kumppaniksi vuonna 2011 julkisen kilpailutuksen perusteella. Hoivakodissa asukkaiden pitkän aikavälin kuntoutus- ja hoitotavoitteet määritellään yhteistyössä perusturvakuntayhtymä Karviaisen kanssa. Maariankoti työllistää yli 40 työntekijää.

Lisätietoja:

Johanna Asklöf, liiketoimintajohtaja, Mehiläinen Kuntapalvelut, p. 050 4450 502
Raija Salmi ikäkeskuspäällikkö, perusturvakuntayhtymä Karviainen, p. 09 42582017

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 6 000 ammattilaista. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 268,5 miljoonaa euroa.


Uutinen julkaistu 3.11.2014