Mehiläisen toiminta laajenee Jyväskylässä - LIKESin liikuntalääketieteen klinikka Mehiläisen omistukseen

Tänään 2.6.2010 allekirjoitetun kauppakirjan mukaan Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKESin liikuntalääketieteen klinikan toiminta siirtyy elokuussa Mehiläisen Jyväskylän toimipisteeseen. Järjestelyn myötä Mehiläisestä tulee Keski-Suomen suurin urheilu- ja liikuntalääketieteen palveluiden tuottaja.

Mehiläisen ja LIKESin liikuntalääketieteen klinikan yhteisenä tavoitteena on rakentaa Jyväskylään maan johtava urheilulääketieteen keskittymä. Liikuntalääketieteen klinikan osaaminen vahvistaa Mehiläisen monipuoliseen ja huippuammatilliseen ortopediseen osaamiseen perustuvaa Urheiluklinikkatoimintaa, johon LIKESin liikuntalääketieteen klinikan osaaminen tullaan yhdistämään. Liikuntalääketieteen klinikan palvelutarjontaan kuuluvat monipuoliset liikunta– ja urheilulääketieteen palvelut, mm. urheilulääkärin, ortopedian, fysiatrian ja fysioterapeuttien vastaanotto- ja diagnostiikkatoiminta.

”Olemme jo jonkin aikaa etsineet klinikan toimintojen kehittämiseen sopivaa yhteistyökumppania. Mehiläisen näkemys klinikan kehittämisestä osui mainiosti yhteen omien toiveidemme kanssa. Uskon vahvasti, että palveluiden kehittäminen saa uutta pontta, ja palvelut tulevat entisestään paranemaan”, sanoo LIKES-tutkimuskeskuksen johtaja Eino Havas.

”Mehiläisellä on pitkä kokemus urheiluklinikkatoiminnasta. Olemme myös olleet useamman olympiadin ajan Suomen Olympiakomitean virallinen yhteistyökumppani ja tulemme jatkossa osallistumaan entistä aktiivisemmin liikuntaan liittyvään tutkimustoimintaan ja väestön hyvinvoinnin lisäämiseen”, kertoo Mehiläisen lääkärikeskus- ja sairaalalinjojen liiketoimintajohtaja Kai Vesterinen.

”LIKESin liikuntalääketieteen klinikalla on vahvat yhteistyösuhteet eri lajiliittojen ja Jyväskylän paikallisten urheiluseurojen kanssa. Yhdessä Mehiläisen kattavan terveydenhuollon osaamisen kanssa voimme tarjota sekä huippu-urheilijoille että liikunnan harrastajille monipuoliset palvelut niin terveyden edistämiseen ja ylläpitoon kuin mahdollisten vammojen hoitoon ja kuntoutukseen”, toteaa Jyväskylän Mehiläisen yksikönjohtaja Mila Korhonen. ”Lähdemme innolla kehittämään toimintaamme yhdessä LIKESin liikuntalääketieteen klinikan osaajien kanssa.”

Lisätietoja:

Mehiläinen Oy
Lääkärikeskuslinjan liiketoimintajohtaja Kai Vesterinen p. 040 545 9259
Lääkärikeskus Mehiläinen Jyväskylä, yksikönjohtaja Mila Korhonen p. 050 539 9399

LIKES-säätiö
LIKES–tutkimuskeskuksen johtaja Eino Havas p. 0500 605 527
LIKES–klinikan ylilääkäri Harri Selänne p. 050 428 5252

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 1700 henkilöä ja 1900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 167 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista.


Uutinen julkaistu 2.6.2010