Mehiläisen Liikuntaklinikan rooli Keski-Suomessa vahvistuu

Liki kymmenen vuotta yhteistyötä tehneet Keski-Suomen Urheiluakatemia (K-S URA) ja LIKES Mehiläinen Liikuntaklinikka ovat tiivistäneet ja kehittäneet toimintaansa. Jyväskylään on perustettu huippu-urheilun kehittämiseen tähtäävä kaupunkivalmennuskeskus. Jyväskylän olympiavalmennuksen vastaavaksi lääkäriksi on nimitetty yleislääketieteen ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri Harri Selänne. Sopimus on voimassa toistaiseksi. Selänne toimii LIKES Mehiläinen Liikuntaklinikan vastuulääkärinä Jyväskylässä.

Harri Selänteen kautta LIKES Mehiläinen Liikuntaklinikka on vahvasti mukana kaupunkivalmennuskeskuksen tukipalveluiden kehittämisessä, esim. tutkimustyössä ja lääkäripalvelujen järjestämisessä. Selänne osallistuu myös Urheiluakatemian valmennuskeskuksen piirissä olevien lajien tutkimustyöhön, jota tehdään tiiviissä yhteistyössä Mehiläisen kanssa. Alkuvaiheessa mukana olevat urheilijat ovat pääsääntöisesti olympiaurheilijoita ja he edustavat seuraavia lajeja: jääkiekko, jalkapallo, uinti, voimistelu ja yleisurheilu.

LIKES Mehiläinen Liikuntaklinikan lisäksi tässä Suomen Olympiakomitean tukemassa kaupunkivalmennuskeskushankkeessa ovat mukana Jyväskylän yliopisto, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU, Keski-Suomen Urheiluakatemia, Jyväskylän koulutusyhtymä, Jykes ja Jyväskylän kaupunki.

Lisätietoja:
Harri Selänne, Mehiläinen Jyväskylä, puh. 050 428 5252


Uutinen julkaistu 8.4.2011