Mehiläisen lastensuojelupalvelut laajenivat Etelä-Karjalaan - Lehtosara Oy Mehiläisen omistukseen

Mehiläinen Kuntapalvelut laajensi palveluverkostoaan lastensuojelussa Lehtosaran Oy:n siirryttyä Mehiläisen omistukseen. Yrityskaupan myötä Mehiläisen lastensuojelupalvelut laajenivat Lappeenrannan alueelle Etelä-Karjalaan.

Vuonna 1997 perustettu Lehtosara Oy on oman alueensa merkittävin yksityinen lastensuojelupalveluiden tuottaja. Lehtosaralla on neljä lastensuojelun toimipistettä joissa on yhteensä 28 asukaspaikkaa sekä itsenäistymisasunto. Toimipisteistä yksi sijaitsee Lappeenrannassa ja kolme Joutsenossa. Toimipisteiden toiminta jatkuu toistaiseksi entisellään, mutta toimintaa tullaan kehittämään voimakkaasti jo lähitulevaisuudessa. Suunnitelmissa on mm. perhekuntoutuspalveluiden aloittaminen ja uusien, entistä paremmin palvelevien tilojen rakentaminen. Lehtosaran lastensuojelun toimipisteitä johtaa jatkossa Lehtosaran apulaisjohtajan paikalta vetovastuuseen siirtyvä Sari Linnahalme.

”Lehtosara sopii hienosti lastensuojelun verkostoomme, joka laajeni nyt kattavasti Etelä-Karjalan alueelle. Toimintamme perustuu yhteneville arvoille ja näkemyksemme lastensuojelupalveluiden kehittämisestä kohtaavat. Lehtosaraan myös luotetaan ympäri Suomea, varsinkin pääkaupunkiseudulla. Se on osoitus erinomaisesti tehdystä lastensuojelutyöstä, jota perheyrittäjinä toimineet Saara ja Heikki Lehtonen ovat tehneet”, kertoo Mehiläinen Kuntapalveluiden sektorijohtaja Markus Jussila.

”Tavoitteemme on osallistaa koko perhe entistä vahvemmin lapsen ja nuoren hoitoon ja panostaa myös ennaltaehkäiseviin tukimuotoihin sekä jälkihuoltoon. Näin meillä on mahdollisuus tarjota palvelukaari, jossa lapsi tai nuori perheineen saa aina tilanteen vaatimaa parasta mahdollista huolenpitoa", Jussila jatkaa.

”Haluamme toimia kuntien luotettavana kumppanina lastensuojelupalveluiden toteuttamisessa. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa toiveenamme on luoda luottamuksellinen ja aktiivinen kumppanuus. Olemme mielellämme mukana kehittämässä myös alueellisia sosiaali- ja terveyspalveluita, jolloin Mehiläisen valtakunnallinen osaaminen on luonnollisesti hyödynnettävissä”, kertoo Mehiläinen Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja Teemu Annala.

”Lehtosara on löytänyt hyvän kodin Mehiläinen-konsernissa. Mehiläisen visio lastensuojelun kehittämisestä vastaa Lehtosarassa tekemäämme työtä ja tulevaisuuden näkemyksiämme. Uskon, että Lehtosara ja Lehtosaran henkilöstö voivat tulevaisuudessa kehittyä entisestään Mehiläisen valtakunnallisen lastensuojeluverkoston osaamisen tuella. Ojennamme viestikapulan yhdessä mieheni Heikin kanssa seuraavalle toimijalle luottavaisina ja hyvillä mielin”, toteaa Lehtosara Oy:n perustaja Saara Lehtonen.

Lisätietoja:

Mehiläinen Kuntapalvelut, liiketoimintajohtaja Teemu Annala, puh. 040 533 7568
Lehtosara Oy, perustaja Saara Lehtonen, puh. 040 594 6838
Mehiläinen Kuntapalvelut, sektorijohtaja Markus Jussila, puh. 050 346 7570

Mehiläinen Kuntapalvelut tarjoaa laadullisesti korkeatasoisia ja kustannustehokkaita palveluita kunnille, kuntayhtymille ja sairaanhoitopiireille. Palvelutarjontaan kuuluu asumispalveluiden lisäksi lastensuojelu- ja mielenterveyskuntoutuspalvelut sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut. Mehiläinen Kuntapalveluiden tavoitteena on luoda ja kehittää asiakaslähtöisiä palvelumalleja sosiaali- ja terveyspalvelun kaikille sektoreille.


Uutinen julkaistu 6.9.2010