Mehiläisen ja Kompin yhdistyminen valmis – tavoitteena mielenterveysalan laatujohtajuus

30.4.2021

Kevään aikana valmisteltu psyykkisen hyvinvoinnin keskus Kompin ja Mehiläisen yhdistyminen toteutuu 1.5.2021. Mehiläinen tarjoaa mielenterveyden haasteisiin apua matalalla kynnyksellä, digitalisaatiota hyödyntäen.

Komppi liittyi osaksi Mehiläistä joulukuussa 2020 viestityllä yrityskaupalla. Yhdistymisen jälkeen matka jatkuu nyt osana Mehiläistä.

- Mehiläisen tavoitteena on olla mielenterveysalan laatujohtaja, joka tarjoaa tutkimusnäyttöön perustuvaa hoitoa erilaisiin psyykkisiin ongelmiin. Tavoitteena on ennen kaikkea tarjota apua oikea-aikaisesti sekä matalalla kynnyksellä. Tätä lähdemme nyt yhdessä tekemään, toteaa johtaja Mark Roth.

- Yhteistyö Mehiläisen tiimin kanssa on sujunut erinomaisesti. Olemme yhdessä rakentaneet lyhyessä ajassa saumattoman palveluprosessin sekä työterveyshuollon- että yksityisasiakkaille. Terapiapalveluiden saatavuus Mehiläinen-konsernissa on valtakunnallisesti lisääntynyt merkittävästi yhteistyömme myötä.

Noin joka viides suomalainen sairastuu elämänsä aikana mielenterveyden häiriöön, ja jopa yli puolen arvioidaan jäävän kokonaan vaille hoitoa. Mielenterveysongelmat ovat Suomessa tällä hetkellä myös suurin syy työkyvyttömyyteen.

- Oikea-aikaisesti ja matalalla kynnyksellä tarjotun hoidon avulla voidaan saada merkittäviä säästöjä muun muassa parantuneen työkyvyn ja työn tuottavuuden lisääntymisen, vähentyneiden sairauspoissaolojen ja työkyvyttömyyden ehkäisemisessä. Varhaisella hoidolla voidaan myös vähentää sitä inhimillistä kärsimystä, jota mielenterveysongelmat pitkittyessään aiheuttavat, painottaa operatiivinen johtaja Salla Myllys.

Mehiläisen digiklinikan kautta voidaan hoitoa ja apua tarjota myös ilman maantieteellisiä rajoja ja saada esimerkiksi nopeasti saatavat lyhytpsykoterapiapalvelut kaikkien ulottuville.

Nykyiset toimipisteet jatkavat toimintaansa - ajanvaraus siirtyy Mehiläisen kanaviin

Kompin nykyiset toimipisteet jatkavat toimintaansa tuttuun tapaan myös yhdistymisen jälkeen. Myös uusia toimipisteitä ollaan perustamassa. Yksi niistä avataan aivan Helsingin ydinkeskustaan Mannerheimintielle. Yhdistymisen jälkeen asiantuntijat ovat jatkossa kaikki saman Mehiläisen ajanvarausjärjestelmän piirissä. Jatkossa myös työterveyshuollon lähetteet ja hoitopalautteet kulkevat tietoturvallisesti työterveyshuollon tiimin ja psykoterapiatiimin välillä.

- Asiakas pystyy varaamaan jatkossa ajat ja maksamaan laskut kätevästi Oma Mehiläisen kautta. Myös hoidon tuloksellisuutta seurataan jatkossa Mehiläisen helppokäyttöisillä digitaalisilla työkaluilla. Oma Mehiläisessä on myös digitaalisia itsehoitotyökaluja, joita asiakkaat voivat hyödyntää, Mark Roth toteaa.

Mielenterveysalan ammattilaisille Salla Myllyksellä on vahva viesti:

- Haluamme tarjota alan asiantuntijoille parhaan työpaikan, jossa he pystyvät tekemään monipuolista työtä sekä kehittämään asiantuntemustaan erilaisten koulutusten ja työnohjauspalvelujen kautta, hän sanoo lopuksi.


Uutinen julkaistu 30.4.2021