Mehiläisen hoivapalveluiden johtaja: ”Varmistamme aina, että hoivakodeissamme on riittävästi henkilökuntaa”

YLE uutisoi 10.10.2016 Mehiläiseen elokuussa liittyneiden Mainio Vireen hoivakotien työvuorosuunnittelusta. Esimerkkinä jutussa käytettiin Kuopion Pirttiä, jossa kahden vastuuhenkilön irtisanoutuminen aiheutti tilapäistä henkilöstövajetta. Tällä hetkellä tilanne yksikössä on rauhallinen.

Mehiläisen hoivapalveluista vastaava johtaja Niklas Härus toteaa tilanteen Kuopion Pirtissä olleen valitettava.

”Elokuun alkupuolella Kuopion Pirtissä irtisanoutui kaksi vastuuhenkilöä. Tämä aiheutti tilapäistä vajetta henkilöstön määrässä, josta syntynyt keskustelu heijastui myös asukkaisiin ja omaisiin. Ryhdyimme heti toimenpiteisiin: yksikköön on rekrytoitu uusia työntekijöitä, sijaisrinkiä on vahvistettu ja tilanne on sittemmin vakiintunut”, toteaa Härus.

Asia on selvitetty myös asiakkaan, Kuopion kaupungin kanssa.

”Pahoittelemme asukkaille, omaisille ja työntekijöille tilanteesta mahdollisesti aiheutunutta huolta ja epätietoisuutta. Haluamme joka tilanteessa varmistaa laadukkaan hoitotyön sekä asukkaidemme ja työntekijöidemme hyvinvoinnin”, painottaa Härus.

Mehiläisen hoitajamitoitus viranomaisten, toimilupien ja kuntien sopimusehtojen mukainen

Mehiläisen hoivakodeissa toimintaa ohjaavat ja hoitajamitoituksen määrittävät viranomaisten toimiluvat ja kuntien sopimusehdot. Työtä tehdään edellä mainituissa puitteissa, laadukkaasti ja yhteistyössä viranomaisten kanssa.

”Hoitajamäärän pitää olla mitoituksen mukainen sekä riittävä niin, että se mahdollistaa asukaslähtöisen ja asukkaiden elämänrytmin mukaisen hoitotyön. Tämän varmistamme aina kaikissa yksiköissämme. Työtä tukevat toimiva työvuorosuunnittelu sekä hyvä, arvostava toiminta- ja johtamiskulttuuri”, sanoo Härus.

Keskusteluyhteys ammattiliittojen suuntaan on avoin.

”Kuuntelemme herkällä korvalla kaikkea saamaamme palautetta ja kehitämme toimintaamme sen pohjalta”, sanoo Härus.


Uutinen julkaistu 11.10.2016