Mehiläisen entiselle lääketieteelliselle johtajalle Jarmo Karpakalle on myönnetty lääkintöneuvoksen arvonimi 

Pitkän ja kunniakkaan uran lääketieteen parissa tehnyt Mehiläisen entinen lääketieteellinen johtaja, dosentti, lääketieteen tohtori Jarmo Karpakka on saanut tasavallan presidentin myöntämän lääkintöneuvoksen arvonimen.

- Sain viestin arvonimestä lenkkipolulle. Uutinen lämmitti sydäntäni ja otan sen nöyränä vastaan. Samalla haluan kiittää Mehiläistä siitä, että se teki esityksen lääkintöneuvoksen arvonimestä. Haluan kiittää myös niitä henkilöitä ja tahoja, jotka antoivat nimensä hakemuksen suosittelijoina.

Jarmo Karpakka aloitti uransa Oulun Diakonissalaitoksen urheiluklinikalla, joka oli hänen erikoistumispaikkansa. Hän väitteli lääketieteen tohtoriksi ja oli vuoden vierailevana tutkijana Karoliinisessa Instituutissa maailman ykkösrivin kuormitusfysiologian professorin Bengt Saltinin opissa. Tutkimustöiden jatkuessa Jarmo nimitettiin Oulun yliopiston liikuntalääketieteen dosentiksi. Myöhemmin urallaan hän työskenteli myös muun muassa Oulun Diakonissalaitoksen sekä Kainuun sairaanhoitopiirin johtavana ylilääkärinä. Jarmo aloitti Mehiläisen lääketieteellisenä johtajana loppusyksystä 2003.

Jarmo työskenteli Mehiläisessä lääketieteellisen johtajan tehtävässä 15 vuotta, jonka jälkeen osa-aikaisesti puolentoista vuoden ajan senior advisor -tehtävässä. Eläkkeelle Jarmo siirtyi kesällä 2020. Lääketieteellisen johtajan tehtävän lisäksi Jarmo työskenteli Mehiläisessä myös muun muassa tietosuojavastaavan tehtävässä.

Jarmo kertoo nauttineensa vuosistaan Mehiläisessä. Hänen mukaansa Mehiläisessä oli koko ajan tilaisuus olla terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen näköalapaikalla.

Jarmo on eläkepäiviensä alkumetreillä nostanut esiin miehen kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyviä teemoja muun muassa kävelemällä Jäämereltä Helsinkiin ja raportoimalla matkansa vaiheista julkisuudessa terveysteemoihin peilaten.

- Jarmo on tehnyt 15 vuoden ansiokkaan uran Mehiläisen lääketieteellisenä johtajana luoden pohjan sillä laatutyölle ja arvostukselle, mistä Mehiläinen tänä päivänä tunnetaan. Jarmon panos koko suomalaisen terveydenhuollon eteen on merkittävä ja hän on tunnustuksensa ansainnut. Lämmin kiitos kaikkien mehiläisten puolesta, toteaa Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.


Uutinen julkaistu 21.12.2020