Mehiläisen emoyhtiö Ambeassa omistajamuutoksia - Ambea-konserni vahvistaa kehitystään uuden omistajan Tritonin kanssa

Pohjoismaiden suurin yksityinen terveys- ja hoivapalvelukonserni Ambea siirtyy Tritonin omistukseen. Omistusjärjestelyn arvioidaan toteutuvan maaliskuun lopussa. Suomen tunnetuin ja arvostetuin yksityinen sosiaali- ja terveyspalvelukonserni Mehiläinen Oy on osa Ambea-konsernia. Ambea-konserniin kuuluvat Mehiläisen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa toimivat Carema Sjukvård ja Carema Care.

Tritonilla on pitkä ja laaja-alainen kokemus yritysten strategisesta kehittämisestä yhdessä yritysten johdon kanssa ja sillä on toimistot Tukholmassa, Frankfurtissa ja Lontoossa. Tritonin rahastoissa ovat sijoittajina mm. Kuntien Eläkevakuutus ja Tapiola Suomesta.

”Mehiläinen on kasvanut ja kehittynyt merkittävästi osana Ambea-konsernia. Mehiläinen liittyi osaksi Ambeaa keväällä 2006. Olen tyytyväinen, että jaamme Tritonin kanssa yhteisen näkemyksen laadullisesti korkeatasoisesta sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminnasta. Jatkamme innolla Mehiläisen ja koko Ambea-konsernin kehittämistä yhteistyössä Tritonin kanssa”, toteaa Mehiläisen toimitusjohtaja ja Ambean varatoimitusjohtaja Matti Bergendahl.

”Uusi omistajuussuhde ei vaikuta Mehiläisen päivittäiseen toimintaan. Palvelumme ja toimintomme niin asiakkaiden, työntekijöiden ja kuin yhteistyökumppaneiden kanssa jatkuvat kuten aiemminkin. Jatkamme työskentelyämme ”Aikaa terveydelle” –tavoitteemme mukaisesti”, jatkaa Bergendahl.

”Ambea on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa vuoden 2005 liikevaihtoon nähden. Se on erinomainen saavutus ja olemme olleet erityisen vaikuttuneita Ambean ja Mehiläisen johdon sitoutuneisuudesta ja henkilöstön omistautuneesta tavasta työskennellä asiakkaiden ja yrityksen hyväksi”, sanoo Thomas Ekman, osakas 3i:sta.

”Ambea-konserni on tehnyt meihin erittäin suuren vaikutuksen monilla tavoin. Olemme varmoja, että Ambea voi kehittyä uudelle tasolle sitoutuneen johdon ja henkilöstön kanssa. Ambea ja Suomessa toimiva tytäryritys Mehiläinen ovat vakaalla pohjalla toimivia yrityksiä ja osoittaneet merkittävää kasvua omilla markkina-alueillaan. Lisäksi Ambealla yhdessä Mehiläisen kanssa on erinomainen tietämys toimialasta”, sanoo Magnus Lindquist, partneri Tritonista.

Lisätietoja antavat:

Matti Bergendahl, toimitusjohtaja Mehiläinen Oy, varatoimitusjohtaja Ambea AB,
puh. 040 833 5461
Ralph Riber, toimitusjohtaja Ambea AB, puh. +46 708 75 66 89
Thomas Ekman, osakas, 3i Nordic, puh. +46 8 50 61 01 33
Magnus Lindquist, osakas, Triton


Uutinen julkaistu 23.2.2010