Mehiläisen emoyhtiö Ambea vahvistaa ylintä johtoaan kahdella nimityksellä - Mikael Lilius Ambean hallituksen puheenjohtajaksi

Mikael Lilius on nimitetty Ambean hallituksen puheenjohtajaksi 24. tammikuuta 2011 alkaen. Lisäksi Ambea-konsernin talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty Daniel Warnholtz 18. huhtikuuta lähtien. Suomen tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveys- ja sosiaalipalvelualan konserni Mehiläinen on osa Ambea-konsernia.

Pohjoismaiden suurin yksityinen sosiaali- ja terveyspalvelualan konserni Ambea tarjoaa monipuolisia palveluita Suomessa ja Ruotsissa tytäryritystensä Mehiläisen, Carema Caren ja Carema Sjukvårdin kautta. Ambea toimii sosiaali- ja terveyspalveluiden alalla myös Norjassa. Viime vuonna Ambea siirtyi Tritonin ja KKR:n (Kohlberg Kravis Roberts & Co.) omistukseen. Vuoden 2009 lopussa Ambeassa työskenteli 10 300 työntekijää 600 toimipisteessä.

”Mikael Liliuksen kattava ja laaja kokemus pohjoismaisen liiketoiminnan alueella niin liiketoimintajohdossa kuin hallitustyöskentelyssä on merkittävä vahvistus Ambealle. Olemme innoissamme saadessamme Mikael Liliuksen hallituksemme puheenjohtajaksi Ambean uudessa kehitysvaiheessa”, kertoo Magnus Lindquist, Ambean hallituksen nykyinen puheenjohtaja ja Tritonin osakas. Lindquist jatkaa Ambean hallituksen jäsenenä.

”Otan luottavaisena ja optimistisena Pohjoismaiden suurimman sosiaali- ja terveyspalvelukonsernin, Ambean, hallituksen puheenjohtajuuden vastaan. Ambea on näkemykseni mukaan erittäin mielenkiintoisten, innostavien haasteiden ja mahdollisuuksien äärellä”, toteaa Mikael Lilius.

”Daniel Warnholtzin kattava ja laaja kansainvälinen kokemus taloushallinnon johtamisesta on merkittävä vahvistus Ambealle. Warnholtz tulee tehtävässään keskittymään erityisesti Ambea-konsernin taloushallinnon toimintojen kehittämiseen kansainvälisessä ympäristössä. Hänellä on menestyksekäs ja vaikuttava kokemus vastaavista tehtävistä ja kehitystyöstä”, toteaa Matti Bergendahl, Ambea-konsernin toimitusjohtaja.

”Olen erittäin innoissani uudesta haasteestani Ambea-konsernin talousjohtajana. Koen olevani etuoikeutettu saadessani osallistua Ambean tulevaisuuden kehittämiseen ja toteuttamiseen. Ambealla on erinomaiset mahdollisuudet vahvistaa asemaansa suurimpana yksityisenä sosiaali- ja terveyspalvelukonsernina nyt Pohjoismaissa ja myöhemmin myös Pohjois-Euroopassa”, kertoo Warnholtz.

Mikael Lilius toimii tällä hetkellä hallituksen puheenjohtajana Huhtamäki Oyj:ssä ja hallituksen jäsenenä Aker Solutionin, Evli Pankin ja Wärtsilän hallituksissa. Lilius on toiminut aikaisemmin muun muassa Fortum Oyj:n toimitusjohtajana vuosina 2000–2009, Gambron toimitusjohtajana vuosina 1998–2000 ja Incentiven toimitusjohtajana vuosina 1990–1998.

Daniel Warnholtz siirtyy Ambeaan AstraZeneca Nordicin talousjohtajan tehtävistä, jossa hän on toiminut vuodesta 2009. Ruotsin toimintojen talousjohtajana AstraZenecalla Warnholtz on työskennellyt vuodesta 2007 lähtien. Lisäksi Warnholtz on työskennellyt muun muassa talousjohtajana Procter & Gamblella, jonka palveluksessa hän oli vuodesta 1996.

Lisätietoja
Magnus Lindquist, osakas, Triton
Matti Bergendahl, toimitusjohtaja, Ambea Ab ja Mehiläinen Oy, p. 040 833 5461

Ambea AB on Pohjoismaiden suurin yksityinen terveys- ja sosiaalipalvelukonserni, joka tarjoaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluita Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa tytäryritystensä Mehiläinen, Carema Care ja Carema Healthcare kautta. Ambean visiona on olla terveyspalveluiden ykkösvaihtoehto kehittämällä korkeatasoisia ja innovatiivisia terveys- ja hoivapalveluita. Konserniin kuuluu 600 toimipistettä ja henkilöstömäärä on 10 300 työntekijää. Ambea-konsernin liikevaihto on yli 700 miljoonaa euroa. www.ambea.com 


Uutinen julkaistu 24.1.2011