Mehiläiseltä Oulun Kaakkuriin uusi palvelukoti – työllistää 40 henkilöä

Mehiläinen avaa 60 asunnon ikääntyneiden palvelukodin täysin uuteen kiinteistöön Oulun Kaakkurissa. Käynnistyttyään palvelukoti työllistää noin 40 henkilöä. Palvelukodin suunnittelussa panostetaan uusimpiin kiinteistöteknisiin ratkaisuihin ja hyviin lähipalveluihin.

Kaakkurin kaupunginosa saa uutta palveluntarjontaa, kun Mehiläisen uusi palvelukoti valmistuu Sulkakujan päähän elokuussa 2016. Kiinteistö Oy Oulun Villa Sulka:n toteuttaja ja omistaja on MVH-Kiinteistöt Oy ja rakentajana toimii SRV-Rakennus Oy. Kohteesta on tehty pitkäaikainen vuokrasopimus, joka varmistaa Mehiläisen palvelut alueella pitkälle tulevaisuuteen.

- Villa Sulka palvelukotiin tulee 60 asuntoa ja se tulee valmistuttuaan työllistämään noin 40 henkilöä, kertoo myyntijohtaja Sami Vaateri Mehiläisen ikääntyneiden palveluista.

Mehiläinen valittiin yhdeksi palveluntuottajaksi kaupungin puitesopimukselle kesällä 2012. Kaakkurin alue valikoitui uuden palvelukodin sijainniksi keskeisen sijainnin ja hyvien lähipalveluiden vuoksi.

- Kiinteistö sijaitsee Pyhän Andreaan kirkon vieressä ja kävelymatkan etäisyydellä on mm. kauppakeskus ravintoloita sekä Kaakkurin asukastupa, kuvailee Vaateri paikkavalintaa.

- Kiinteistönomistajan näkökulmasta vapaarahoitteinen palvelukotihanke osaavien kumppaneiden kanssa Oulun kehittyvässä kaupunginosassa on ollut erittäin mielenkiintoinen projekti, kertoo MVH-Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Vanhala.

Suunnittelussa on panostettu ikääntyneiden ihmisten asumisolosuhteiden lisäksi kiinteistön elinkaaren hallintaan kestävillä ja muuntojoustavilla ratkaisuilla. Laadukkaasta ja nykyaikaisesta suunnittelusta sekä toteutuksesta on vastannut vahva kolmikanta rakennuttajan, käyttäjän ja urakoitsijan kesken.

Alueen palvelut helposti saavutettavissa

Uusi palvelukoti Villa Sulka sijaitsee erinomaisella paikalla aivan Kaakkurin kaupunginosan ytimessä, Kaakkurin koulun vieressä. Kaupunginosan palvelut ja tapahtumat ovat lähietäisyydellä. Läheisten ja ystävien on helppo olla mukana asukkaiden elämässä. Rakennuksen takana on suojaisa, suuri takapiha, joka rajoittuu metsään. Metsässä asukkaat voivat ulkoilla ja ihailla vuodenaikojen vaihtumista.

- Kaakkurin alueen runsas palvelutarjonta ja kävelykatuyhteys palveluihin helpottavat asukkaiden arkea. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon ikääntyvien asukkaiden tarpeet. Palvelukoti Villa Sulka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet yhteisölliseen ja virikkeelliseen asumiseen, Vaateri kuvailee.

Asukkaaksi uuteen palvelukoti Villa Sulkaan voi hakeutua joko kunnan asiakasohjauksen kautta tai olemalla yhteydessä suoraan palvelukotiin.


Uutinen julkaistu 13.5.2016