Mehiläiselle uusia Oma Lääkärisi -terveysasemia Lohjalle

Mehiläinen on avannut 1.3.2018 alkaen kolme uutta Oma Lääkärisi –asemaa Lohjalle. Lohjan kaupunki on ulkoistanut Pusulan, Karjalohjan ja Sammatin terveysasemien toiminnan Mehiläiselle vuoden 2019 loppuun ulottuvalla sopimuksella. Sopimus sisältää yhden optiovuoden.

Mehiläinen tuottaa Pusulan, Karjalohjan ja Sammatin noin 9000 hengen vastuuväestölle yleislääkäritasoiset terveyden- ja sairaanhoitopalvelut kiireellisissä ja kiireettömissä asioissa. Mehiläinen vastaa lisäksi alueen fysioterapiapalveluista sekä neuvoloiden ja koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon lääkärityöstä.

Mehiläinen käynnistää terveysasemilla lisäksi diabetes- ja muistipoliklinikat. Lisäksi asemilla otetaan käyttöön Mehiläisen digiklinikka, jonka kautta alueen asukkaat voivat matkapuhelimen välityksellä asioida omalla terveysasemallaan.

Lohjan ulkoistuksen vastaavana lääkärinä on aloittanut yleislääketieteen erikoislääkäri Patrik Währn ja vastaavana hoitajana aloittaa sairaanhoitaja Satu Isopuro.

Laajasti julkisia terveyspalveluja

Mehiläisellä on ulkoistussopimuksiin perustuvia Oma Lääkärisi –asemia nyt Lohjalla, Espoossa, Lahdessa, Turussa, Jyväskylässä ja Siikalatvalla. Huhtikuussa avautuu myös Oma Lääkärisi Tesoma Tampereella.

Ulkoistettujen terveysasemien lisäksi Mehiläinen on perustanut valinnanvapauskokeiluihin osallistuvia terveysasemia Jyväskylään, Hämeenlinnaan, Tampereelle ja Hyvinkäälle. Huhti-toukokuussa Mehiläinen perustaa uusia valinnanvapauskokeiluihin osallistuvia terveysasemia ainakin Järvenpäähän, Kuopioon ja Lahteen.


Uutinen julkaistu 1.3.2018