Mehiläisellä yli 5 000 asiakasta valinnanvapauskokeilussa

Valtakunnallisessa perusterveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa on käynnissä viisi pilottia Ylä-Savon, Hämeenlinnan, Jyväskylän, Tampereen ja Keski-Uudenmaan alueilla. Kokeilussa mukana oleva Mehiläinen on perustanut Oma Lääkärisi –asemat Hämeenlinnaan, Jyväskylään, Tampereelle ja Hyvinkäälle.

Valinnanvapauspiloteissa asiakkaat voivat itse valita heille parhaiten sopivan terveydenhuollon palveluntarjoajan. Ensimmäiset kokemukset valinnanvapauspiloteista osoittavat, että keskeisimpiä palvelutarjoajan vaihtamisen syitä ovat muun muassa lääkäriaikojen saatavuus, oma aiempi kokemus hoitopaikasta, keskeinen sijainti ja hyvä hoidon laatu.

- Mehiläinen on mukana kokeiluissa kartuttaakseen kokemusta valinnanvapauteen perustuvien sote-palveluiden tuottamisesta. Olemme kehittäneet Oma Lääkärisi -terveysasemakonseptin, jossa panostetaan erityisesti palveluiden laatuun, hoidon vaikuttavuuteen ja asiakaslähtöisyyteen, Mehiläisen julkisista terveyspalveluista vastaava liiketoimintajohtaja Markku Näreneva kertoo.

Mehiläisellä on yli 10 vuoden kokemus julkisten terveysasemapalveluiden tuottamisesta kunnille ja kaupungeille. Kunnat ovat ulkoistaneet Mehiläiselle terveysasemien palveluntuotantoa muun muassa Espoossa, Tampereella, Jyväskylässä, Turussa ja Lahdessa. Näillä paikkakunnilla Mehiläinen vastaa jo nyt noin 150 000 suomalaisen julkisista perusterveydenhuollon palveluista.

Hyvinkäällä valinnanvapauskokeilu alkoi toukokuun lopulla. Hyvinkään Oma Lääkärisi –aseman vastaava lääkäri Visa Lakan mukaan reilun kahden kuukauden aikana jo 750 hyvinkääläistä on rekisteröitynyt pilotin asiakkaaksi.

- Iäkkäät asiakkaat ovat olleet aktiivisesti liikkeellä Hyvinkäällä. Kiitosta olemme saaneet erityisesti nopeasta hoitoon pääsystä ja lääkäriaseman keskeisestä sijainnista eli helposta saavutettavuudesta, Lakka sanoo.

- Kokemukset valinnanvapauspiloteista osoittavat, että huolellinen ennakkovalmistautuminen ja saumaton yhteistyö palvelun tilaajan ja palveluntuottajan välillä on erittäin tärkeää. Kokeilun aikana voimme hioa alueen terveyspalvelut toimivaksi kokonaisuudeksi, jolloin hoitoon pääsy nopeutuu ja kattavat terveyspalvelut ovat helposti asiakkaiden saatavilla terveysasemilla ja digitaalisten terveyspalvelujen kautta, Näreneva jatkaa.

Piloteissa Mehiläinen kokeilee myös uudenlaisia digitaalisia terveyspalveluja. Hyvinkään Oma Lääkärisi –aseman asiakkaat voivat ottaa esimerkiksi OmaMehiläinen –mobiilisovelluksella yhteyden omaan hoitajaansa Digiklinikan Chat-palvelussa sekä uusia reseptejä, katsoa omia tutkimustuloksia ja tilata reseptilääkkeitä suoraan kotiovelle. Lisäksi käyttöön tulee syksyn aikana sähköinen ajanvaraus ja sähköinen hoidon tarpeen arviointi.

Lisätietoja: Markku Näreneva, Liiketoimintajohtaja, Julkiset terveyspalvelut, Mehiläinen, puh. 044 598 6560.

Uutista muokattu 14.12.2017: Mehiläisellä on jo yli 5000 asiakasta valinnanvapauskokeilussa


Uutinen julkaistu 8.8.2017