Mehiläinen voittanut Helsingin koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon lääkärivuokrauskilpailutuksen

Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimiala on valinnut 25.1.2022 kirjatulla päätöksellä Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n ensisijaiseksi puitesopimustuottajaksi koulu- ja opiskeluterveydenhuollon lääkärivuokrauksesta järjestetyssä julkisessa tarjouskilpailussa. Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus.

Hankinnan kohteena on lääkäreiden vuokraus koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon. Vuokrattavat lääkärit työskentelevät koulu- ja opiskeluterveydenhuollon lääkärin tehtävissä. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon lääkärin tehtävä on ennaltaehkäisevää ja seulovaa sekä lasten ja nuorten koulunkäyntiä tukevaa. Lakisääteiset laajat terveystarkastukset ja kutsunta ennakkoterveystarkastukset ovat tässä tärkeässä roolissa. Lisäksi koulu- ja opiskeluterveydenhuollon lääkärin tehtäviin kuuluu koulunkäyntiin liittyvät arvioinnit ja tarvittavan tuen suunnittelu moniammatillisessa yhteistyössä koulupsykologien, -kuraattorien ja terveydenhoitajien sekä perheiden kanssa.

Sopimuskausi on suunniteltu alkavaksi helmikuussa 2022, ja se kestää vuoden 2023 loppuun saakka. Sopimusta on mahdollista jatkaa enintään kahden vuoden mittaisella optiokaudella.

- Mehiläisellä on pitkä ja hyvä yhteistyö erilaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisesta yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Uuden sopimuksen myötä odotamme innolla yhteistyötä Helsingin kanssa myös koululääkäripalveluiden tukemisessa. Mikäli työt koululääkärin työtehtävissä Helsingissä kiinnostavat, ole ihmeessä yhteydessä, niin keskustellaan mahdollisuuksista lisää, kommentoi henkilöstöpalveluiden palvelujohtaja Kasperi Rasilainen.


Uutinen julkaistu 27.1.2022