Mehiläinen valmistautuu pandemian etenemiseen – aloittaa yt-neuvottelut koskien koko konsernia

20.3.2020

Henkilökunnan saatavuus kriittisissä toiminnoissa sekä yrityksen toimintakyky halutaan turvata nopeasti muuttuvissa olosuhteissa.

Suomen hallitus on 16.3.2020 todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Koronaviruksen seurauksena koko Suomen talous on ajautunut tilanteeseen, joka vaarantaa yritystoiminnan edellytykset, työllisyyden ja ihmisten toimeentulon.

Alustavan näkemyksen mukaan koronavirusepidemia voi johtaa tilanteeseen, jossa Mehiläinen-konsernin edellytykset tarjota työtä voivat vähentyä tilapäisesti joissain tehtävissä. Samalla arvioidaan, että tietyissä tehtävissä työn määrä tulee lisääntymään. Koronaviruksen aiheuttamasta kokonaistilanteesta johtuen, koko konsernissa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut 25.3.2020.

Neuvotteluiden tarkoituksena on ensisijaisesti neuvotella tarjolla olevan työn mahdollisesti vähentyessä tilapäisestä henkilöstön siirtämisestä toisiin työtehtäviin tai toiseen työntekopaikkaan. Tavoitteena on, että kullekin työntekijälle pyritään järjestämään muuta sopivaa työtä tai työnantajan tarpeita vastaavaa koulutusta, jos työ tilapäisesti vähenee.

Jos edellä mainitut toimet eivät olisi riittäviä ja tarjolla oleva työ on vähentynyt tai loppunut, joudutaan mahdollisesti harkitsemaan määräaikaisia, lyhyitä enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia. Harkittavat, mahdolliset lomautukset olisivat viimesijainen vaihtoehto.

Neuvottelut koskevat Mehiläinen-konsernin kaikkia liiketoimintoja sekä koko henkilöstöä.

Lisätietoja medialle:
Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää
janne-olli.jarvenpaa@mehilainen.fi

Soittopyynnöt Mehiläisen viestinnän Laura Martinsuon kautta
puh. 040 196 2892, laura.martinsuo@mehilainen.fi


Uutinen julkaistu 20.3.2020