Mehiläinen vahvistaa osaamistaan ja ostaa Leivoyhtiöt

Mehiläinen on ostanut Leivoyhtiöt 4. maaliskuuta solmitulla kaupalla. Osakekauppojen seurauksena kaikki Leivoyhtiöiden nykyiset kymmenen palveluyksikköä ja kuluvan vuoden aikana avattavat viisi uutta yksikköä siirtyvät osaksi Mehiläinen-konsernia. Toteutunut yritysjärjestely on Mehiläisen historian suurin ja merkittävä kehitysaskel julkisrahoitteisissa palveluissa.

Leivoyhtiöt tarjoaa monipuolisia palveluita lastensuojelun, lasten psykiatrian ja mielenterveyskuntoutuksen alueilla. Palveluyksiköitä on tällä hetkellä kymmenen eri puolilla Suomea. Leivoyhtiöt on kasvanut viime vuodet voimakkaasti ja liikevaihto nousi viime vuonna 8,7 miljoonaan euroon. Tänä vuonna avataan viisi uutta yksikköä, joista yksi on Hyvinkäälle toukokuussa avattava Suomen ensimmäinen yksityinen lastenpsykiatrinen sairaala. Leivoyhtiöissä työskentelee tällä hetkellä noin 160 työtekijää, jotka siirtyvät vanhoina työntekijöinä osaksi Mehiläinen-konsernia.

"Laadukkaat ja innovatiiviset palvelut ovat Leivoyhtiöiden tunnusmerkki. Ne luovat lisäarvoa palveluiden käyttäjille ja maksajatahoille", kertoo Leivoyhtiöiden toimitusjohtaja Kari Niemi. "Toiminnan kasvu on ollut vahvaa ja totesimme yhdessä omistajien kanssa, että seuraavan kehitysvaiheen saavuttaminen edellyttää uudenlaisia valmiuksia. Mehiläisellä on vahvat näytöt valtakunnallisten toimintamallien rakentamisessa ja osaamisen kehittämisessä. Olenkin vakuuttunut, että Leivoyhtiöt on löytänyt hyvän kodin jatkaakseen vahvalla kehitysuralla", Niemi jatkaa.

"Leivoyhtiöt on arvostettu ja korkean ammattitaidon yritys. Toiminnan kulmakivenä on asukkaiden yksilöllisten tarpeiden huomiointi ja kehityshakuisuus, joka tuo myös maksajan eli kunnan tai sairaanhoitopiirin näkökulmasta parhaan mahdollisen lopputuloksen. Olen hyvin tyytyväinen, että Leivoyhtiöiden omistajat valitsivat kumppanikseen Mehiläisen. Yrityskulttuureissamme on paljon yhteistä ja olen vakuuttunut, että olemme yhdessä enemmän", kertoo Mehiläinen Kuntapalvelut-linjan liiketoimintajohtaja Teemu Annala.

"Toteutettu yritysjärjestely on historiallinen kehitysaskel Mehiläisen toiminnassa. Leivoyhtiöt vahvistaa markkina-asemaamme julkisrahoitteisissa palveluissa ja nostaa meidät välittömästi merkittävien palvelutarjoajien joukkoon. Laajempi asiakaskunta ja isompi koko lisää entisestään kehitysvoimaamme tulevaisuuteen", iloitsee Mehiläisen toimitusjohtaja Matti Bergendahl. "Leivoyhtiöt laajentaa palveluvalikoimaamme Mehiläinen Kuntapalveluissa, mikä mahdollistaa yhä kokonaisvaltaisemman yhteistyön julkisen sektorin kanssa", Bergendahl jatkaa.

Lisätietoja:
Matti Bergendahl, Mehiläinen Oy, toimitusjohtaja p. 040 833 5461
Teemu Annala, Mehiläinen Oy, liiketoimintajohtaja, kuntapalvelut, p. 040 533 7568
Kari Niemi, Leivoyhtiöt, toimitusjohtaja, p. 044 332 2021

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuoltopalvelujen tuottaja Suomessa. Vuonna 1909 perustetun konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli 136,3 miljoonaa euroa. Mehiläisessä työskentelee 1 350 henkilöä ja 1 850 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka omistaa myös Ruotsin johtavan yksityisen terveydenhuollon palveluntuottajan Carema Vård och Omsorg AB:n. Ambea-konserni on yksi Euroopan merkittävimmistä terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista ja sen liikevaihto on yli 600 miljoonaa euroa.

Leivoyhtiöt on valtakunnallinen sosiaali- ja terveyspalveluita tarjoava yritys. Palveluyksiköiden asukkaat ovat lapsia, nuoria, mielenterveysasiakkaita ja ikäihmisiä. Palveluyksiköt sijaitsevat ympäri Suomea - pohjoisin Muhoksella ja eteläisin Hyvinkäällä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2008 oli 8,7 miljoonaa euroa ja se työllisti noin 160 työntekijää.

www.mehilainen.fi


Uutinen julkaistu 4.3.2009