Mehiläinen tuottamaan suun terveydenhuollon palveluita Helsingin hammashoitoloissa ja asiakaspalvelukeskuksessa

Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimiala on valinnut Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n yhdeksi palveluntuottajaksi suun terveydenhuollon kiireettömän hoidon ja asiakaspalvelukeskuksen henkilökunnan palveluhankinnoista järjestetyissä julkisissa tarjouskilpailuissa.

Toisen hankinnan kohteena on hammaslääkäri-hammashoitaja-työparien ja suuhygienistien työpanos Helsingin suun terveydenhuollon hammashoitoloissa toteutettavaan kiireettömään hoitoon ja toisessa hankitaan palveluneuvojia suun terveyden asiakaspalvelukeskukseen. Hankinnalla korvataan aiempia hankintoja sekä varaudutaan lisääntyvään suun terveydenhuollon palvelujen kysyntään, joka aiheutuu väestönkasvusta ja väestön ikääntymisestä sekä terveydenhuoltolakiin esitetyistä tiukentuvista määräajoista suun terveydenhuollon kiireettömään hoitoon pääsyssä (ns. hoitotakuu). Koronapandemiasta johtuva oikea-aikaiseen suun terveydenhoitoon pääsyn viivästyminen on lisännyt suun terveydenhuollon palvelujen kysyntää ja ilmenee mahdollisesti suurempana hoidon tarpeena.

- Olemme iloisia yhteistyön laajenemisesta Helsingin kaupungin kanssa. Mehiläinen on toiminut vuosia Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluiden kumppanina eri palvelukokonaisuuksissa. Nyt kilpailutettujen uusien merkittävien suun terveydenhuollon sopimusten myötä kumppanuus vahvistuu entisestään, kertoo perusterveydenhuollon lääkäri- ja hammaslääkäripalveluiden johtaja Kasperi Rasilainen.

Kilpailutetun sopimuksen puitteissa Mehiläinen tuottaa joka arki-iltaan sekä lauantaipäiviin kahdeksan hammaslääkäri-hammashoitaja-työparin sekä neljän suuhygienistin työpanoksen Oulunkylän ja Paloheinän hammashoitoloissa. Toisen hankinnan kautta Mehiläinen toimittaa asiakaspalveluhenkilökuntaa Vallilan toimipisteeseen hoidontarpeen arviointiin ja ajanvaraukseen päivätyöhön.

- Rekrytoimme palveluita tuottamaan lukuisia hammaslääkäreitä, hammashoitajia sekä suuhygienistejä. Vahvistamme myös hallintoamme avaamalla muun muassa vastaavan hammaslääkärin ja hammashoitajan haut palveluita organisoimaan. Mikäli työt suun terveyden työtehtävissä Helsingissä kiinnostavat, ole ihmeessä yhteydessä, niin keskustellaan mahdollisuuksista lisää, Rasilainen sanoo.

Hammaslääkäri-hammashoitaja työparien ja suuhygienistien palvelutuotanto alkaa helmikuun alussa 2023 ja sopimuskausi kestää vuoden 2025 loppuun saakka. Sopimusta on mahdollista jatkaa enintään vuoden mittaisella optiokaudella. Asiakaspalvelukeskuksen osalta sopimus alkaa vuoden 2023 alussa ja kestää 13–14 kuukautta ja sisältää mahdollisen 34–35 kuukauden optiokauden.

Lue lisää uusista suun terveyden työmahdollisuuksista Helsingissä.


Uutinen julkaistu 2.12.2022