Mehiläinen Terveyspalvelut Oy Siikalatva valittu vuoden oppisopimustyönantajaksi

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU on valinnut Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n Siikalatvan yksikön vuoden 2022 oppisopimustyönantajaksi. Perusteluna valinnalle on esimerkillinen toiminta oppisopimuskoulutuksien ryhmätoteutuksissa sekä maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kouluttamisessa työpaikalla.

- Olemme erittäin ylpeitä tunnustuksesta. Meille Mehiläisessä sekä opiskelu ja koulutus että oman osaamisen kehittäminen työssä oppimalla ovat tärkeitä arvoja, joita haluamme vaalia laajasti. Iso kiitos kuuluu kuitenkin oppisopimusopiskelijoillemme sekä Siikalatvan ammattilaisille, jotka mahdollistavat panostukset tietojen ja taitojen kehittymiselle työyhteisöissämme, iloitsee Mehiläinen Siikalatvan palvelujohtaja Vesa Isoviita.

Mehiläinen on vastannut Siikalatvan julkisista terveyspalveluista 1.1.2017 alkaen. Oppisopimusta on hyödynnetty toiminnassa monipuolisesti jo usean vuoden ajan.

- Olemme panostaneet pitkäjänteisesti toimintamme kehittämiseen erityisesti oppisopimuskoulutuksen näkökulmasta ja oppisopimuskoulutusta hyödynnetäänkin sekä esihenkilöiden että työntekijöiden osalta. Oppisopimuskoulutetut ovat pääosin lähihoitajia ja hoiva-avustajia. Lisäksi meillä voi kouluttautua näytteenottajaksi, jatkaa Mehiläinen Siikalatvan ikääntyneiden palveluiden palvelupäällikkö Arja Akbaba.

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalta odotetaan itsenäistä otetta tiedonhankintaan, teoriatiedon soveltamista käytäntöön, havainnointikykyä sekä kuuntelutaitoa. Työnantajalta tarvitaan puolestaan vahvaa sitoutumista työnohjaukseen.

- Työpaikalla tulee huomioida erilaiset oppimistavat: toiset oppivat näkemällä ja toiset teorian kautta. Oppisopimuskoulutuksen myötä ohjaajat saavat paljon uutta teoriatietoa opiskelijoilta, mitä pystymme hyödyntämään viemällä käytäntöön, kertoo lähihoitajien tiimivastaava Anna-Liisa Keskitalo.

- Kun teoriaa opiskellaan samaan aikaan kuin sitä pääsee käytännössä toteuttamaan, se tuo meille uusia ajattelutapoja. Oppisopimuskoulutuksen kautta tulevat työntekijät tuovat toimintaan tuoreita ajatuksia ja pystyvät palvelemaan asiakkaita uusilla erilaisilla tavoilla, Isoviita päättää.


Uutinen julkaistu 10.10.2022