Mehiläinen Suomen suurimmaksi mielenterveyskuntoutuspalveluiden tuottajaksi

Human Care Network Mehiläisen omistukseen ja vahvistamaan Mehiläinen Kuntapalveluita

Mehiläinen-konsernin historian toistaiseksi suurimman yritysoston myötä Human Care Network (HCN) on siirtynyt Mehiläisen omistukseen. Sopimus allekirjoitettiin perjantaina 18.6.2010. Yrityskaupan myötä Mehiläinen on Suomen suurin mielenterveyskuntoutuspalveluita kunnille ja sairaanhoitopiireille tarjoava yksityinen palveluntuottaja.

Vuonna 1988 perustetun HCN:n palvelut muodostuvat mielenterveyskuntoutujien asumispalveluista ja ikääntyvän väestön tehostetuista asumispalveluista pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla ja Hämeessä. HCN toimii 14 palveluyksikössä, joissa on yhteensä 459 asukaspaikkaa. Yhdessä HCN:n kanssa Mehiläinen muodostaa ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden mielenterveyskuntoutusta tarvitseville. Lisäksi palvelutarjonta haasteellista psykiatrisista tai fyysistä hoitoa tarvitseville ikääntyneille henkilöille vahvistuu ja laajenee entisestään.

”Olemme erittäin iloisia HCN:n kanssa syntyneestä sopimuksesta. Toteutunut yrityskauppa on historiamme suurin. Uskomme, että yhteistyö tarjoaa ennennäkemättömän potentiaalin uusien ja asiakkaiden kannalta pitkäjänteisten hoitomuotojen kehittämiselle. HCN:n palvelukokonaisuus täydentää erinomaisesti nykyisiä palveluitamme ja verkostoamme”, kertoo Mehiläisen toimitusjohtaja Matti Bergendahl. ”HCN on toimialallaan edelläkävijä, muun muassa HCN:n turvallisuustyö on huipputasoa. Tästä on osoituksena HCN:n saama toimialan arvostetuin turvallisuuspalkinto.”

”Yhdessä HCN:n kanssa pystymme tarjoamaan mielenterveyskuntoutusta tarvitseville asiakkaille palvelukokonaisuuden intensiivisestä ympärivuorokautisesta hoidosta tuettuun, itsenäistymiseen tähtäävään asumismuotoon. Näin ollen asukkaat ja kunnat voivat luottaa palveluihimme asukkaiden henkilökohtaisten tarpeiden edellyttämällä tasolla”, toteaa Mehiläinen Kuntapalveluiden liiketoimintajohtaja Teemu Annala. ”Vahva kuntouttava ote kaikissa palvelutasoissa on toimintamme ydinosaamista”, Annala jatkaa.

”Siirtyminen Mehiläinen-konserniin on meille erityisen mieluisa ratkaisu. Mehiläisen arvot ja vahva panostus laatutyöhön ovat yhtäläiset omien näkemystemme kanssa. Tulevaisuudessa voimme keskittyä palveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen entistä paremmin Mehiläinen-konsernin tuella”, kertoo HCN:n hallituksen puheenjohtaja Marie Pulkkinen.

HCN:n toiminta jatkuu kaupan toteuduttua ennallaan ja henkilöstö siirtyy Mehiläisen palvelukseen kokonaisuudessaan. HCN:n toimitusjohtajana toiminut Riina Helenius on nimetty Mehiläiseen mielenterveyspalveluiden johtajaksi vastuullaan muun muassa HCN:n toiminta.

Lisätietoja:

Mehiläinen, toimitusjohtaja Matti Bergendahl, puh. 040 833 5461
Mehiläinen Kuntapalvelut, liiketoimintajohtaja Teemu Annala, puh. 040 533 7568
Human Care Network, hallituksen puheenjohtaja Marie Pulkkinen, puh. 050 563 0152

Mehiläinen Kuntapalvelut tarjoaa laadullisesti korkeatasoisia ja kustannustehokkaita palveluita kunnille, kuntayhtymille ja sairaanhoitopiireille. Palvelutarjontaan kuuluu asumispalveluiden lisäksi lastensuojelu- ja mielenterveyskuntoutuspalvelut sekä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut. Mehiläinen Kuntapalveluiden tavoitteena on luoda ja kehittää asiakaslähtöisiä palvelumalleja sosiaali- ja terveyspalvelun kaikille sektoreille.

Mehiläinen-konserni on tunnetuin ja arvostetuin yksityinen terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen valtakunnallinen palveluverkosto tarjoaa monipuoliset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Vuonna 1909 perustetussa Mehiläisessä työskentelee noin 1700 henkilöä ja 1900 ammatinharjoittajalääkäriä. Mehiläinen-konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 167 miljoonaa euroa. Mehiläinen kuuluu pohjoismaiseen Ambea-konserniin, joka on yksi Euroopan suurimmista terveys- ja hoivapalveluiden tarjoajista.


Uutinen julkaistu 21.6.2010