Mehiläinen Suomen luotetuin yksityinen lääkäriasema jo kuudetta kertaa

Mehiläinen on valittu Luotetuin Merkki 2023 -tutkimuksessa Suomen luotetuimmaksi yksityiseksi lääkäriasemaksi. Tunnustus on saatu vuosien 2013–2023 aikana jo kuusi kertaa ja on nyt neljäs peräkkäinen kerta. Mehiläinen sai 44 %:a kategorian maininnoista. Mielikuva luotettavasta toimijasta ulottuu myös asiakaskunnan ulkopuolelle.

- Asiakastyytyväisyys on meille äärimmäisen tärkeää ja se, että kuluttajat ovat arvottaneet meidät luotetuimmaksi yksityiseksi lääkäriasemaksi nyt jo kuudennen kerran, on meille valtavan suuri tunnustus. Teemme työtämme suurella sydämellä asiakkaidemme eteen ja on hienoa saada siitä konkreettista palautetta, iloitsee Mehiläisen yksityisten terveyspalveluiden toimialajohtaja Anssi Hartiala.

Luotetuin Merkki -tutkimuksessa selvitetään viiden ominaisuuden sopimista tuotemerkkiin: laadun, hintansa arvoisuuden, vahvan tuotekuvan, kuluttajien tarpeiden ymmärtämisen sekä eettisen vastuullisuuden. Luotetuinta merkkiä kysytään avoimella kysymyksellä.

Yksityinen lääkäriasema -kategoriassa brändin nimenneitä vastaajia on selkeästi edellisvuotta enemmän. Luottamus yksityisiin lääkäriasemiin on kasvanut ja mielikuva Mehiläisestä luotettavana toimijana ulottuu myös asiakaskunnan ulkopuolelle.

- Ymmärtääksemme asiakkaidemme kokemuksia paremmin ja pystyäksemme kehittämään toimintaamme, keräämme myös asiakaspalautetta eri tavoin. Mittaamme terveyspalveluidemme asiakaskokemusta suositteluindeksi-, eli NPS-mittauksella. Vuoden 2022 NPS oli jälleen erinomaisella tasolla, 89, Hartiala kertoo.

- Mittaamista on laajennettu myös PEI-kyselyllä (Patient Enablement Instrument), jolla mitataan hoidon vaikutuksia potilaan kokemuksen kautta, eli miten hyvin potilaat selviävät oireidensa kanssa vastaanottokäynnin jälkeen. Erityisesti suun terveyden asiakkaamme sekä julkisissa että yksityisissä terveyspalveluissa kokevat käyntinsä lisänneen selvästi pärjäämistään oireen tai sairauden kanssa, hän päättää.

Luotetuin Merkki (Trusted Brands) -tutkimus on toteutettu Suomessa jo 23 kertaa. Tutkimukseen vastasi reilut 2 000 henkilöä ja brändikysymykset oli jaettu kahteen paneeliin (N=1004). Yksityinen lääkäriasema -kategoria on ollut mukana vuodesta 2013.

Lue lisää: Mehiläinen on Suomen luotetuin yksityinen lääkäriasema 


Uutinen julkaistu 7.3.2023